30/3/15

Εκδηλώσεις για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες και την Παιδιατρική Ανοσολογία


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες (22-29 Απριλίου) και της Διεθνούς Ημέρας για την Ανοσολογία, διοργανώνονται εκδηλώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας & Ασκληπιού, Αθήνα, 25 Απριλίου 2014, 02.00 – 05.00 μ.μ. και

το 4ο Συμπόσιο για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες - Παιδιατρική Ανοσολογία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κτήριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας & Σίνα, Αθήνα στις 25 Απριλίου 2014, 05.00 – 08.30 μ.μ.




Το Συμπόσιο το οργανώνει το Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας, Ειδικό Κέντρο & Κέντρο Αναφοράς για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες - Παιδιατρική Ανοσολογία, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες & Κλινικής Ανοσολογίας “ΑΡΜΟΝΙΑ”.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των ιατρών για έγκαιρη διάγνωση των Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών και σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών.

Παράλληλα επιδίωξη είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των Υπηρεσιών Υγείας. Επισυνάπτονται τα προγράμματα και για πληρέστερη ενημέρωση σας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.paed-anosia.gr.

Πηγές

Παιδιατρική Ανοσολογία
Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων