26/2/14

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΦΝΙ


Η ΠΕΦΝΙ -Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων- καλεί τα μέλη της σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00πμ στο Αμφιθέατρο "Φ. Φέσσας" του ΓΝΑ "ΛΑΪΚΟ", Αγ. Θωμά 17 στο Γουδή.

Εάν δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την πρώτη συνέλευση, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.00πμ στο ίδιο χώρο.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
  1. Ισολογισμός, απολογισμός και έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για το προηγούμενο έτος
  2. Προϋπολογισμός για το τρέχον έτος 
  3. Διοικητικός απολογισμός (έκθεση πεπραγμένων) του προηγούμενου έτους 
  4. Πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου 
 Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ, ΕΔΩ.  

Πηγή

ΠΕΦΝΙ

23/2/14

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικυρώνει την συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ενισχυμένης φαρμακοεπαγρύπνησης


Η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων ενέκρινε το συμβιβασμό που επετεύχθη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το σχέδιο κανονισμού που αποσκοπεί στην διασφάλιση της χρηματοδότησης αυξημένης παρακολούθησης των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση, μετά την έγκριση τους («φαρμακοεπαγρύπνηση»), που γίνεται σε επίπεδο ΕΕ.

Με την απόφαση αυτή, υιοθέτησε το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελληνικής Προεδρίας και των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι κανόνες της ΕΕ σχετικά με τη φαρμακοεπαγρύπνηση ενισχύθηκαν το 2010 και, μετά την υπόθεση Mediator, το 2012. Η συμφωνία που εγκρίθηκε σήμερα αναμένεται να παράσχει τα μέσα για τη χρηματοδότηση του έργου της αντιμετώπισης των ανησυχιών για την ασφάλεια και τη διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των φαρμάκων. «Η σημερινή συμφωνία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της δημόσιας υγείας, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της διαφάνειας» , είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας , κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο κανονισμού θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί επισήμως από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το Συμβούλιο, μόλις το κείμενο εξεταστεί από τους γλωσσομαθείς νομικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σχέδιο Κανονισμού (δείτε ΕΔΩ) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συμβουλίου της ΕΕ, ΕΔΩ.

Πηγές

Υπουργείο Υγείας

Πρακτορείο REUTERS

Ελληνική Προεδρεία ΕΕ

Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

22/2/14

Οι τεχνολογικές τάσεις που θα αλλάξουν τη φαρμακευτική βιομηχανία


Η αύξηση του ανταγωνισμού, οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η δυσκολία εισαγωγής νέων φαρμάκων στις αγορές αποτελούν μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Η τεχνολογία ωστόσο διαφαίνεται ως το θεμελιώδες συστατικό για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Μια έκθεση της εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών Accenture, διαπίστωσε τις ακόλουθες πέντε τάσεις της τεχνολογίας που θα αλλάξουν τη φαρμακευτική βιομηχανία κατά τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Δημιουργία Context-Based Υπηρεσιών

Οι κινητές συσκευές βοηθούν τις φαρμακευτικές εταιρίες στο να έρχονται σε επαφή με το κοινό τους και να εμπορεύονται τα προϊόντα τους ή εμμέσως να ενισχύουν το όνομά τους. Για παράδειγμα, κατασκευαστές ενός εποχικού φαρμάκου αλλεργίας δημιούργησαν μια εφαρμογή που προειδοποιεί τους χρήστες όταν τα επίπεδα γύρης είναι υψηλά, καθώς και το που βρίσκονται τα κοντινότερα και κατάλληλα φάρμακα στην περιοχή τους.

Αξιοποίηση των Big Data

Καθώς σε διεθνές επίπεδο λαμβάνουν χώρα μεταρρυθμίσεις στην υγειονομική περίθαλψη, οι γιατροί και οι ασφαλιστές θα είναι σε θέση να συγκρίνουν με ακρίβεια όλα τα σχετικά στοιχεία που τους ενδιαφέρουν, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών πληροφοριών, τα οικονομικά στοιχεία και τα ποσοστά των αποτελεσμάτων υγείας για τους ασθενείς. Αυτή η αυξημένη πρόσβαση προσφέρει διορατικότητα σχετικά με το ποια φάρμακα και θεραπείες με το χαμηλότερο κόστος αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Είναι επιτακτική η ανάγκη της συνεργασίας για τις φαρμακευτικές εταιρίες σε αυτόν το χώρο, χρησιμοποιώντας στοχευμένα δεδομένα για τη βελτίωση της ανάπτυξης φαρμάκων, αλλά και ως απόδειξη για τον καθορισμό αξίας των σκευασμάτων.

Καθιέρωση των υπηρεσιών δεδομένων

Οι υπηρεσίες δεδομένων αναζητούν ευκαιρίες για να χρησιμοποιήσουν τις σωρούς των διαθέσιμων πληροφοριών. Για παράδειγμα, οι οργανισμοί έρευνας και ανάπτυξης μπορούν να οργανώσουν δεδομένα από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των εταιριών έρευνας, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των εργαστηριακών εταίρων και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Το αποτέλεσμα είναι η από κοινού έρευνα που αποδίδει αποτελέσματα με χαμηλότερο κόστος και μειωμένο κίνδυνο.

Εταιρική κοινωνικότητα

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (social media) δεν αποτελούν μια τάση των καιρών που θα περάσει. Οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν αποφύγει παραδοσιακά αυτόν τον τομέα λόγω αυστηρών κανονισμών. Ορισμένοι ωστόσο έγιναν δημιουργικοί . Για παράδειγμα, μια εταιρία που κατασκευάζει φάρμακα για τον διαβήτη, δημιούργησε μια κοινότητα στο Facebook με στόχο τη σύνδεση των πασχόντων ώστε να μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Υπηρεσίες Cloud

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν αποτελούν πλέον αποκλειστικότητα για τον τομέα των πωλήσεων και των ομάδων μάρκετινγκ. Οι εταιρίες τις χρησιμοποιούν για να ανταποκριθούν σε θέματα IP και ασφάλειας, καθώς και για να μειώσουν τις λειτουργικές δαπάνες. Επιπλέον, η έκθεση διαπίστωσε ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρίες στρέφονται σε υπηρεσίες “Platform as a Service” (PaaS). Οι χρήστες έτσι μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές δίχως το κόστος και την πολυπλοκότητα της αγοράς και της διαχείρισης υλικού, λογισμικού ή υπηρεσιών hosting.

Αναμφίβολα στο τομέα της υγείας σε διεθνές επίπεδο προκύπτουν σημαντικές αλλαγές και συνεπώς οι φαρμακευτικές εταιρίες που θα είναι σε θέση να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν, ενδεχομένως θα συνεχίσουν να βλέπουν επιτυχίες.

Πηγή

Pharma Journal

21/2/14

EuroSynapses - Θέσεις εργασίας για Φαρμακοποιούς σε Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια της Μ. Ανατολής


Η EuroSynapses μας έστειλε ενημερωτικό email σύμφωνα με το οποίο αυτήν την περίοδο ζητούνται Φαρμακοποιοί για κλινικές και ακαδημαϊκές θέσεις σε ένα από τα πιο σύγχρονα Πανεπιστήμια της Μ. Ανατολής στην Σ. Αραβία.

Οι θέσεις είναι με υψηλό αφορολόγητο μισθό και με πολλές παροχές (δωρεάν διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια, εκπαίδευση, μεταφορές, ιατρoφαρμακευτική και αστική κάλυψη, δωρεάν ψυχαγωγία όπως πισίνα, γήπεδα τένις, κλπ)
http://www.eurosynapses.eu/index.php/human-resourcesrecruitment/medical/benefits/middle-east 

Όλες οι υπηρεσίες της EuroSynapses προς τους Φαρμακοποιούς παρέχονται δωρεάν για όλο το διάστημα της συνεργασίας τους.


Για περισσότερες πληροφορίες: Μηνάς Αδάμ
Minas Adam
Senior Consultant
Eurosynapses Ltd
2 Karaiskaki, Alimos, 17455, Athens,
Greece
Tel: +306984 507090,
Fax: +302117255457
Email: minasadam@eurosynapses.eu
Web: www.eurosynapses.eu
Skype: EuroSynapses

Πηγή 

Από EuroSynapses μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

20/2/14

Ο τηλεφωνικός αριθμός "112" είναι σε χρήση για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν κινδύνους στο εξωτερικό - οι μισοί γνωρίζουν ότι μπορούν να καλέσουν τον τηλεφωνικό αριθμό "112" σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι σχετικά με το ποιον τηλεφωνικό αριθμό θα πρέπει να καλέσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε μια ξένη χώρα. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη στα τέλη του Ιανουαρίου 2014, το 49% των Ευρωπαίων δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το «112» για να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Παρά τις προσπάθειες ετών, τα επίπεδα της άγνοιας παραμένουν σε περίπου 50 %, ακόμη και για τακτικούς ταξιδιώτες. Οι πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι εκείνοι από την Ελλάδα (10%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (18%). Οι πιο ενήμεροι είναι στο Λουξεμβούργο (80%), τη Ρουμανία (71%) , την Πολωνία και τη Βουλγαρία (70%).

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Neelie Kroes έχει γράψει σε όλες τις εθνικές κυβερνήσεις αυτή την εβδομάδα για να τους παροτρύνει να βελτιώσουν τη θέση του καλούντος και σε άτομα με ειδικές ανάγκες πρόσβασης και να τρέξουν διαφημιστικές εκστρατείες που απευθύνονται σε ταξιδιώτες. Η Neelie Kroes, δήλωσε : «Ανησυχώ ότι οι πολίτες αγνοούν μια σημαντική βασική υπηρεσία, και ότι οι εθνικές κυβερνήσεις δεν κάνουν περισσότερα για να τους ευαισθητοποιήσουν. Η ΕΕ έχει καταστήσει διαθέσιμη την υπηρεσία, τώρα άλλοι πρέπει επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.".

Το 112 είναι προσβάσιμο από σταθερά και κινητά τηλέφωνα, χωρίς χρέωση, παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το 112 γίνονται συνδέσεις του καλούντος στην αρμόδια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (τοπική αστυνομία, πυροσβεστική, ιατρική υπηρεσία) σε μια επιλογή από τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Είναι διαθέσιμο 24 ώρες / επτά ημέρες την εβδομάδα.

Έως 96 % των πολιτών (Σουηδία) γνωρίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το "112" στην πατρίδα τους. Η 11η Φεβρουαρίου είναι η ευρωπαϊκή ημέρα του 112, η ημέρα που αποσκοπεί στην προσέλκυση προσοχής του κοινού για την ασφάλεια στην Ευρώπη. Κατά τα τελευταία χρόνια , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνεργαστεί με ταξιδιωτικά γραφεία να διαφημίζουν τις υπηρεσίες 112 σε όσους ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη . Η Επιτροπή έχει επίσης εκπονήσει διαφημιστικό υλικό (συμπεριλαμβανομένων των λογοτύπων, αφίσες, πανό, κουίζ για παιδιά κ.λπ.), που μπορούν να χρησιμοποιούνται από τις δημόσιες αρχές ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την χρήση του 112.

Ο αριθμός 112 λειτουργεί τώρα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, παράλληλα με τους υφιστάμενους εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (όπως το 999 ή 110). Η Δανία, η Φινλανδία, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Σουηδία έχουν αποφασίσει να κάνουν το 112 αποκλειστικό ή κύριο εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης. Το 112 χρησιμοποιείται επίσης σε χώρες εκτός της ΕΕ, όπως η Ελβετία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία.

Σύμφωνα με την έκθεση σχετικά με το πώς κάθε κράτος μέλος εφαρμόζει το 112:

Αγγλικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε 25 ευρωπαϊκές χώρες εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Μάλτα, 14 χώρες (εκτός από το Βέλγιο, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο) μπορεί να χρησιμοποιηθούν με τις κλήσεις στα Γαλλικά : Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ισπανία. Γερμανικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε 12 χώρες : Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ισπανία και τη Ρουμανία (εκτός από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γερμανία και το Λουξεμβούργο).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κέντρα κλήσεων έκτακτης ανάγκης μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ταξιδιώτης για υπηρεσίες διερμηνείας που καλύπτουν 170 γλώσσες, ενώ στη Γαλλία μια παρόμοια υπηρεσία μπορεί να ασχοληθεί με 40 γλώσσες.

Πηγή

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Προμήθεια και διακίνηση αντιδότων δηλητηριάσεων στις Μονάδες Υγείας


Αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια με ΑΔΑ: ΒΙΕΟΘ-ΔΣΣ Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια και διακίνηση αντιδότων δηλητηριάσεων στις Μονάδες Υγείας.

Ο Διοικητής κάθε Δ.Υ.ΠΕ. καθορίζει το ή τα Νοσοκομεία Αναφοράς της περιοχής ευθύνης του, τα οποία πρέπει να διαθέτουν τα αντίδοτα του ακόλουθου καταλόγου (Κατάλογος 1), με την προϋπόθεση ότι κάθε Νοσοκομείο της Δ.Υ.ΠΕ θα δύναται να λάβει από το Νοσοκομείο Αναφοράς το αντίδοτο εντός χρονικού διαστήματος 2 ωρών.

Τα Νοσοκομεία Αναφοράς οφείλουν να μεριμνούν για την προμήθεια και τήρηση του αποθέματος των εν λόγω αντιδότων.

Τα αντίδοτα που χορηγούνται άμεσα μετά τη δηλητηρίαση για να σωθεί η ζωή του ασθενούς και πρέπει να τηρούνται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας αναφέρονται στον Κατάλογο 2.



Μπορείτε να μεταφορτώσετε το έγγραφο στον υπολογιστή σας και επό ΕΔΩ.

Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Δέσποινα Μακριδάκη, Δ/ντρια Φαρμακευτικού τμήματος, "Σισμανόγλειο" ΓΝΑ, Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ

18/2/14

Νέα Θετική Λίστα Φαρμάκων


Εγκρίθηκε ο νέος θετικός κατάλογος συνταγογραφούμενων φαρμάκων της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του Ν 3816/2010, όπως καταρτίστηκε από την Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Θετικού Καταλόγου.

Η νέα αυτή θετική λίστα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 329, τεύχος Β,  στις 13 Φεβρουαρίου 2014.



Πηγή

Εθνικό Τυπογραφείο

15/2/14

Η πρόταση της ΕΑΗΡ για τις αρμοδιότητες των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών στην Ευρώπη


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (European Association of Hospital Pharmacists, EAHP) φιλοξενεί μια σύνοδο κορυφής τον Μάιο 2014 στις Βρυξέλλες, με σκοπό να καθορίσει τον ρόλο και τις αρμοδιοτήτες των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών για όλες τις χώρες μέλη.

Το βίντεο που ακολουθεί (http://tinyurl.com/eahpvideo) εξηγεί τι αρμοδιότητες έχει ο Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός και γιατί ο ρόλος του είναι τόσο σημαντικός για την ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα των ασθενών στο νοσοκομείο.



Πηγή

EAHP

Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τη χορήγηση φαρμάκων του Πίνακα 1Α του Ν 3816


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 256, τεύχος Β, στις 7 Φεβρουαρίου 2014 η Απόφαση με αριθμό Γ.Π./ΟΙΚ 12449, η οποία τροποποιεί την Υπουργική Απόφαση 3457 (ΦΕΚ 64/16-01-2014) που αφορούσε τη διάθεση φαρμάκων του Πίνακα 1 Α της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν 3816.

Πιο συγκεκριμένα, το μέρος του άρθρου 11 που ξεκινά "... και μόνον σε πολύ εξαιρετικές και σπάνιες περιπτώσεις..." ως το τέλος της παραγράφου απαλείφεται, και αντικαθίσταται από την παρακάτω "... και επιπροσθέτως δύναται να χορηγηθούν στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία άνω των 60 κλινών, εφόσον αυτά δηλώσουν στον Οργανισμό αδυναμία χορήγησής τους, ακολουθώντας διαδικασία που θα ορίσει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού."

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αναφέρεται ότι τα φάρμακα αυτά χορηγούνται στα δημόσια νοσοκομεία και όχι στους ασθενείς που λαμβάνουν τη θεραπεία τους στα δημόσια νοσοκομεία και εφόσον οι τελευταίοι προσκομίσουν συνταγή εξωτερικού ασθενούς στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.




Πηγή

Εθνικό Τυπογραφείο

Η νέα Νομοθεσία και η εποχή της Επαγρύπνησης


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Η νέα νομοθεσία και η εποχή της επαγρύπνησης".

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις 16.00 στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (Πλησίον στάσης metro Ευαγγελισμός).

Program-2014-02-24 by nosfar


* Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
* Μπορείτε να μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα της Ημερίδας από ΕΔΩ.
* Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.
* Παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Πηγή

ΠΕΦ

14/2/14

Επιμορφωτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας


Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) είναι η Επιστημονική Εταιρεία όλων των Ελλήνων Φαρμακοποιών, ανεξαρτήτως επαγγελματικής δραστηριότητας, με μόνους σκοπούς την προαγωγή της Φαρμακευτικής επιστήμης.

Οι δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των μελών της Ε.Φ.Ε. σχετίζονται άμεσα με θέματα που αφορούν το φάρμακο. Στα νέα πεδία έρευνας στον γενικότερο τομέα της υγείας, η Ε.Φ.Ε. φιλοδοξεί να αποτελέσει τον επιστημονικό πυλώνα έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συναδέλφων και ιδιαίτερα των νέων.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της η Ε.Φ.Ε διοργανώνει μια σειρά από Ημερίδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με το ακόλουθο πρόγραμμα:


Μπορείτε να μεταφορτώσετε το πρόγραμμα των Ημερίδων και από ΕΔΩ.

Πηγή

Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία

13/2/14

Νέα Δελτία Τιμών Φαρμάκων


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας τα δύο νέα Δελτία Τιμών Φαρμάκων, που αφορούν στην ανατιμολόγηση προϊόντων και στην τιμολόγηση νέων πρωτότυπων προϊόντων.

Η ισχύς τους για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς αρχίζει από 17-02-2014, για τις φαρμακαποθήκες από 26-02-2014 και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 10-03-2014.

Από ό,τι φαίνεται στο δελτίο τιμών φαρμάκων με τα προϊόντα που αφορούν στην ανατιμολόγηση, δεν περιλαμβάνονται οι νοσοκομειακές τιμές.

Για να δείτε τα νέα δελτία τιμών πατήστε ΕΔΩ.


Πηγή

Υπουργείο Υγείας

10/2/14

Η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα είναι ευθύνη όλων



Από την ΠΕΦΝΙ ανακοινώθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.


(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα
Τηλ/Φαξ: 210-7753104
http://www.pefni.gr
E-mail: pefni@ath.forthnet.gr
Αθήνα, 6-2-14 
Αρ.Πρωτ. 519 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα είναι ευθύνη όλων !!! 

 Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων θα ήθελε να τονίσει το μείζον θέμα που προκύπτει από τον προϋπολογισμό νοσοκομειακών φαρμάκων για το 2014. Ο στόχος της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, ο οποίος έχει τεθεί στα 535 εκ. ευρώ, μειωμένος κατά 20% περίπου, είναι ανέφικτος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας ο στόχος της δαπάνης είναι περιοριστικός, γεγονός που απαγορεύει όποια πιθανή υπέρβαση. Παρότι αυτό είναι γνωστό και στον ΕΟΠΥΥ, σε συνέχεια της έκδοσης της ΥΑ 3457/2014 (ΦΕΚ Β 64/2014, άρθρο 11, παρ. 1), εστάλη εσωτερικό έγγραφο από την Διεύθυνση προς τα φαρμακεία του ώστε, να μην εξυπηρετούν τους ασθενείς που προσέρχονται με «στερείται» από τα νοσοκομεία και αυτό αφορά φάρμακα σοβαρών παθήσεων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό έγινε απότομα, χωρίς καμία προειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία και βέβαια χωρίς την απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής (που αναφέρεται στην ΥΑ) και την προηγηθείσα οικονομική πρόβλεψη και ενίσχυση των νοσοκομείων από το Υπουργείο Υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα να περιφέρονται στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τα φάρμακά τους. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο (κυρίως στην επαρχία) στην παρούσα φάση, λόγω της μετάβασης του ΕΟΠΠΥ σε ΠΕΔΥ και της αναστολής λειτουργίας σχετικών περιφερειακών δομών. 

Στο πλαίσιο της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης της πρόσβασης των ασθενών στις απαραίτητες γι’ αυτούς θεραπείες, καλούμε τους υπευθύνους να σκεφτούν τα εξής: 
  • Μέσα σε μία πενταετία οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, κάνοντας υπέρβαση των δυνατοτήτων τους (ελλείψεις προσωπικού, συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία), κατάφεραν να “πειθαρχήσουν” στην υποχρέωση για μείωση της δαπάνης κατά 50% η οποία έφτασε το 2013 στα 610 εκ. ευρώ, από 1,25 δις ευρώ που ήταν το 2009. Ταυτόχρονα κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που προσήλθαν στα Νοσοκομεία, παρ’ όλο που παρουσίασαν αύξηση που άγγιξε το 35%. 
  • Περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα νοσοκομεία για το 2014 ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τους ασθενείς. Θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι ο ρόλος μας ως επιστήμονες υγείας είναι πρωτίστως να διασφαλίζουμε την υγεία των πολιτών. Ωστόσο η μείωση του προϋπολογισμού καθιστά αδύνατο ακόμα και να παραγγείλουμε φάρμακα, εφόσον το κράτος μας επιβάλλει μηνιαίο πλαφόν στις παραγγελίες, χωρίς να τηρεί παράλληλα μέτρα ελέγχου και μείωσης του νοσοκομειακού φαρμακευτικού κόστους. 
  • Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στους διαγωνισμούς της ΕΠΥ, και επιπλέον δεν υλοποιείται η εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των φαρμακοοικονομικών μοντέλων στα νοσοκομεία κλπ. 
  • Τα ποσοστά μείωσης των προϋπολογισμών των φαρμάκων δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες λειτουργίας κάποιων νοσοκομείων που αδυνατούν να παρέχουν τα στοιχειώδη, με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών των απομακρυσμένων περιοχών. 
  • Αντίθετα, οι νοσοκομειακές δαπάνες στις λοιπές υπηρεσίες των νοσοκομείων, όπως ασφάλεια, καθαριότητα, σίτιση, κ.λπ. έχουν μειωθεί μόλις κατά 25% από το 2010 έως το 2013. 
  • Σήμερα περισσότεροι από 1 εκ. ασθενείς σε 20 νοσοκομεία της Ελλάδας δεν έχουν νοσοκομειακό φαρμακοποιό με αποτέλεσμα η πρόσβασή τους στα φάρμακα που χρειάζονται να γίνεται χωρίς καμία ασφάλεια και με μεγάλη δυσκολία. 
  • Πολλά φάρμακα έχουν ιδιαιτερότητες στη διαχείριση και τη φύλαξή τους (π.χ. ευπαθή φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο, χημειοθεραπευτικά, βιολογικοί παράγοντες) και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραδίδεται αυτή η διαχείριση σε μη επιστήμονες υγείας, ή να μεταφέρεται σε άλλες εξωνοσοκομειακές δομές. 
Τέλος, θέλουμε να κάνουμε σαφές προς όλους ότι, οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν τους ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία, εφόσον τα φάρμακο είναι το βασικό μέρος της θεραπείας.

Προτείνουμε λοιπόν, να αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων κατά τουλάχιστον 150 εκ. ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά και με συνέπεια απέναντι στους ασθενείς.

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου και ΕΔΩ.  

Πηγή

Ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από: ΠΕΦΝΙ

6/2/14

Οι Σπάνιες Παθήσεις σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης


Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2014 "Ενωμένοι για Καλύτερη Φροντίδα" διοργανώνει εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 17:00 με θέμα :

«Οι Σπάνιες Παθήσεις σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης»


Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων είναι μια κίνηση, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που στόχο έχει να αναδείξει και να αναπτύξει πάνω σε κοινά θέματα των σπανίων παθήσεων, γενετικής προέλευσης ή μη, όλες τις δράσεις ενημέρωσης, έρευνας, συγκέντρωσης πληροφοριών αλληλοβοήθειας, στην Ελλάδα, όπως στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ένωση αυτή είναι ένας δυνατός φορέας,o οποίος, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, προβάλλει τα προβλήματα των ατόμων με σπάνιες παθήσεις καθώς και των οικογενειών τους και προωθεί και στηρίζει τα αιτήματά τους. Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων ιδρύθηκε από μία ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων καθώς και εκπροσώπων συλλόγων ασθενών με την ηθική υποστήριξη της Eurordis - European Rare Diseases - και στοχεύει : 
  • Στην ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας και του κοινού, σχετικά με τα αίτια πρόκλησης των παθήσεων αυτών, τη δυνατότητα πρόληψής τους, τον τρόπο αναγνώρισής τους, τις επιστημονικές καταβολές τους και τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους, κυρίως δε στην προώθηση της έρευνας, η οποία θα δώσει την ευκαιρία για τη δημιουργία νέων φαρμάκων (ορφανά φάρμακα-orphan drugs) ώστε να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα της θεραπείας. 
  • Στη βελτίωση της ποιότητας και της διάρκειας της ζωής των ασθενών με την πρόσβαση στην έγκυρη πληροφόρηση, τη διάγνωση, την περίθαλψη, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη. 
  • Στη δημιουργία Τράπεζας Πληροφοριών για την Ενημέρωση των επιστημόνων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών, την προώθηση της έρευνας και γενικά την παροχή πολύτιμων στοιχείων για πληρέστερη γνώση της κάθε νόσου.
Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο της Eurordis ΕΔΩ.  

Πηγή

Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.)

Παρατείνεται η ισχύς Βιβλιαρίων Ασθενείας ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΟΠΑΔ και ΤΑΥΤΕΚΩ


Με ενημερωτικά έγγραφα του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ αντίστοιχα, η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων των εν λόγω φορέων ισχύει μέχρι 28/2/2014.

Ο ΟΠΑΔ με έγγραφό του ενημέρωσε ότι όλα ανεξαιρέτως τα θεωρημένα για το έτος 2013 βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ και του ΤΥΔΚΥ έχουν ισχύ έως 31/3/2014.

Επίσης το ΤΑΥΤΕΚΩ με έγγραφό του ενημέρωσε ότι για τους ασφαλισμένους του παρατείνεται μέχρι 30/6/2014 η ισχύς των βιβλιαρίων ασθενείας τους ,που είχαν θεωρηθεί για το έτος 2012 ή το 2013. Ακολουθεί το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που αναφέρεται στο θέμα.


Πηγή

ΕΟΠΥΥ

Πιστοποίηση των Φαρμακείων των Νοσοκομείων στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση


Με έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας του ΥΥ προς τις ΥΠΕ, ενημερώνει ότι από 01/02/2014 είναι υποχρεωτική η εκτέλεση των συνταγών των Εξωτερικών Ασθενών (πχ για Φάρμακα Υψηλού Κόστους) στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.


Πηγή

Ενημέρωση από: Νίκος Λάκκας, Διευθυντής Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός, Γ.Ν.Α. «Ασκληπιείο Βούλας»

4/2/14

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας


Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας & η κοπή της βασιλόπιτας θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου & ώρα 13:00 και σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου & ώρα 13:00 στα Βίλια Αττικής, στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ελευσίνας “Βαγγέλης Τσάκος”, στη θέση Πέταλο Κιθαιρώνα.

Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής: 
  • Απολογισμός πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου 
  • Οικονομικός απολογισμός 
  • Υποβολή έκθεσης ελεγκτικής επιτροπής 
  • Προγραμματισμένες δράσεις για το 2014 
Κατόπιν θα συζητηθούν οποιαδήποτε θέματα επιθυμούν να θέσουν τα παρευρισκόμενα μέλη & θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι που έχουν την επιθυμία και τη δυνατότητα να προσέλθουν.

Ημερήσιο Πρόγραμμα 
10.30 Περίπατος στο βουνό αν το επιτρέπει ο καιρός
13.00 Γενική Συνέλευση
Κοπή βασιλόπιτας
Γεύμα (παραδοσιακή φασολάδα)

Απαραίτητα: παπούτσια κατάλληλα για βουνό, αδιάβροχο, ομπρέλα. Για όσα μέλη επιθυμούν να μη χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσο, μισθωμένο πούλμαν θα αναχωρήσει από το Σταθμό Μετρό Κατεχάκη, στις 8:00πμ την ημέρα της Συνέλευσης. Το κόστος μεταφοράς ανέρχεται σε 10€ ανά άτομο.

Για δηλώσεις συμμετοχής (για τη μεταφορά) έως 12/2/2014 κα Κατερίνα Κουρέρη, 210-2756805

Πηγή

Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογία

Τροπολογία για τον Ατομικό Φάκελο Υγείας


Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου για το "Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις", κατατέθηκε η υπ. Αρ. Τροπολογία: 1139/81 3.2.2014 που αφορά τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Το Σχέδιο Νόμου είναι στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στην φάση επεξεργασίας και έτοιμο για συζήτηση στη Βουλή.


Μπορείτε να μεταφορτώσετε όλη την τροπολογία από ΕΔΩ.

Όλα τα αρχεία, Σχέδιο Νόμου και Τροπολογίες, είναι ΕΔΩ.

Πηγή

Βουλή των Ελλήνων

3/2/14

Η ασφαλής μετάβαση στη Φαρμακοθεραπεία: η προσέγγιση από τη σκοπιά της Κλινικής Φαρμακευτικής


Η ESCP - European Society of Clinical Pharmacy, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Φαρμακευτικής - και η SIFO - Societa Italiana di Farmacia Ospedaliera, Ιταλική Εταιρεία Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και οι τοπικές Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, διοργανώνουν Διεθνή Ημερίδα με θέμα Κλινικής Φαρμακευτικής στο Παλέρμο, Ιταλίας (22 - 23 Μάης 2014).

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Ασφαλής μετάβαση στη Φαρμακοθεραπεία, η προσέγγιση της Κλινικής Φαρμακευτικής"

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας πρέπει να εξασφαλίζουν την υγειονομική περίθαλψη, αλλά πάνω από όλα την ποιότητα της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας, που είναι η προσβασιμότητα, η καταλληλότητα, η ικανότητα, η συνέχεια και η αποτελεσματικότητα. Αυτό καθίσταται δυνατό εάν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών εμπειριών, με αποτέλεσμα την εισαγωγή αλλαγών στις ενοποιημένες παροχές φροντίδας και με την επαλήθευση των αποτελεσμάτων.

Το Διεθνές Εργαστήριο θα παράσχει μια ποικιλία από διαλέξεις που θα εναλλάσσονται με εργαστήριο για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη θεραπεία και την ασφάλεια των ασθενών. Η Ημερίδα απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με σκοπό να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους για τη βελτίωση της ασφαλούς φαρμακοθεραπείας. Οι ασθενείς περιμένουν δικαίως την καλύτερη δυνατή ποιότητα της περίθαλψης στην υπηρεσία της υγείας τους, και όλοι έχουμε την ευθύνη να συνεργαστούμε.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Grande Hotel des Palmes, ένα μοναδικό και ιστορικό χώρο. Ο χώρος του συνεδρίου είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου μια  λεωφορειακή γραμμή μπορεί να φτάσει τουριστικές περιοχές και έχει πλούσια ιστορία.

Πηγή

ESCP

Σχετικά με την εφαρμογή της Απόφασης διάθεσης των ΦΥΚ από τα Νοσοκομεία


Η συν. Ειρήνη Τσικαλάκη έστειλε στη Nosfar τη διεύθυνση άρθρου στην ιστοσελίδα Ygeia360, που αναφέρεται σε απόψεις για το τι σημαίνει η εφαρμογή της Απόφασης διάθεσης όλων των ΦΥΚ από τα Νοσοκομεία (αριθμ. πρωτοκόλλου 3457, ΦΕΚ 64 Β', 16/01/2014), η οποία αφορά μεταξύ άλλων τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του νόμου 3816/2012 με ένδειξη για νοσοκομειακή μόνον χρήση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο, η απόφαση θα οδηγήσει σε "επικίνδυνους κλυδωνισμούς και "ασφυξία"". Δεδομένης της νέας υπουργικής απόφασης για τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωμένη να ενισχύσει συμμετρικά τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ για τα φαρμακεία τους, εάν θέλουμε να αποφύγουμε τα τελευταία να οδηγηθούν λίαν συντόμως σε οικονομική αδυναμία να εξυπηρετούν ακόμη και τους εσωτερικούς ασθενείς των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας."

Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός", για το άρθρο στη διεύθυνση: Ygeia360

Επιλογή διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διενέργεια των διαγωνισμών φαρμάκων του Προγράμματος Προμηθειών, Υπηρεσιών και Φαρμάκων Υγείας (ΠΠΥΦΥ), του Υπουργείου Υγείας


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τεύχος Β΄, αριθμ. φύλλου 183, 31/01/2014, η Απόφαση Αριθ. Δ.ΥΓ3α/ΓΠ.οικ 6546, με θέμα "Επιλογή διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διενέργεια των διαγωνισμών φαρμάκων του Προγράμματος Προμηθειών, Υπηρεσιών και Φαρμάκων Υγείας (Π.Π.Υ.Φ.Υ.), του Υπουργείου Υγείας".

Στην Απόφαση αναφέρεται ότι:

"Για την εκτέλεση των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Προμηθειών Φαρμάκων παρελθόντων ετών που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και έχει παραταθεί η διάρκειά τους, καθώς και αυτών που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Προμηθειών, Υπηρεσιών και Φαρμάκων Υγείας (Π.Π.Υ.Φ.Υ.) έτους 2013, και αυτών που θα ακολουθήσουν τα επόμενα έτη, και λόγω του ότι έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως αδυναμία προμηθευτών (μοναδικών μειοδοτών) να τηρήσουν το σύνολο των συμβατικών τους υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή ροή προμήθειας φαρμάκων προς τα Νοσοκομεία της χώρας, εξουσιοδοτείται η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ), ως Κεντρική Αναθέτουσα Αρχή, (και οι λοιποί Φορείς Πρόνοιας του άρθρ. 9 παρ. 1 ν. 3580/07 αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) για την εφεξής διενέργεια ενιαίων ανοικτών διεθνών μειοδοτικών διαγωνισμών με συμφωνία−πλαίσιο με τρεις προμηθευτές−μειοδότες, με την χρήση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, για την προμήθεια φαρμάκων με προπεριγραφόμενες ζητούμενες ποσότητες.

Η Ε.Π.Υ. θα αναθέτει την προμήθεια των φαρμάκων ως ακολούθως: το πενήντα τοις εκατό (50%) για τον πρώτο μειοδότη, το τριάντα τοις εκατό (30%) για τον δεύτερο μειοδότη και το είκοσι τοις εκατό 20%) για τον τρίτο μειοδότη, υπό την προϋπόθεση ότι η προσφορά του δεύτερου μειοδότη δεν υπερβαίνει το ενάμισι τοις εκατό (1,5%) της προσφοράς του πρώτου μειοδότη και η προσφορά αντιστοίχως του τρίτου μειοδότη δεν υπερβαίνει το ίδιο ποσοστό της προσφοράς του δεύτερου μειοδότη.

Σε περίπτωση συμμετοχής δύο προμηθευτών στο διαγωνισμό, η Ε.Π.Υ. θα αναθέτει ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της προμήθειας στον πρώτο μειοδότη και το υπόλοιπο στο δεύτερο, υπό την προϋπόθεση ότι η προσφορά του δεύτερου δεν υπερβαίνει το τρία τοις εκατό (3%) της προσφοράς του πρώτου μειοδότη.

Η πρότυπη διακήρυξη της διαγωνιστικής αυτής διαδικασίας θα αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας. Διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά τη δημοσίευση της παρούσας ολοκληρώνονται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες προκηρύξεις."

Μπορείτε να μεταφορτώσετε στο υπολογιστή σας το ΦΕΚ και από ΕΔΩ.

Πηγή

Εθνικό Τυπογραφείο

Τι καταγράφουμε στα Νοσοκομειακά Φαρμακεία της Ευρώπης;


Η ΕΑΗΡ (European Association of Hospital Pharmacists) διοργανώνει στις 14-15 Μαϊου 2014 στις Βρυξέλλες, Σύνοδο Κορυφής των Προέδρων των Εθνικών Ενώσεων που είναι μέλη της.

Στη Σύνοδο η ΕΑΗΡ θα καθορίσει το μέλλον της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής στην Ευρώπη και για το λόγο αυτό ξεκίνησε μια έρευνα για να κατανοήσει καλύτερα τις πτυχές των διαδιακασιών που σήμερα καταγράφονται στα Νοσοκομειακά Φαρμακεία.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της EAHP κάλεσε τον Dr David Cousins ​​(Επικεφαλής για την ασφάλεια των ασθενών στο NHS Αγγλίας) να διενεργήσει μελέτη για την τρέχουσα κατάσταση των καταγραφών που εφαρμόζονται εντός του Νοσοκομειακού Φαρμακείου, και να προβεί σε συστάσεις για το μέλλον.

Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου διαρκεί μόνο 15 λεπτά και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 του Φεβ, 2014.

Το Ερωτηματολόγιο για να το συμπληρώσετε είναι ΕΔΩ.

Πηγή

EAHP