27/9/13

Οδηγίες της Ε.Π.Υ. για τον τρόπο παρακολούθησης των τιμών Φαρμάκων


Με ηλεκτρονικό μήνυμα ο κ. Αθανάσιος Γ. Αργυριάδης, Διευθυντής Προγραμματισμού και Ελέγχου Προμηθειών, της Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ.) ενημερώνει  για τον τρόπο παρακολούθησης των τιμών των φαρμάκων.

Στο κείμενο αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα:
* Τα άρθρα 1-14 του ν.3580/2007 ( Α΄ 134) «Προμήθειες Φορέων εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις»), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
* Την παρ. 2 του άρθρου 24 του ν.3846/2010 (Α΄ 66) «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις»
*  Την υπ΄ αριθμ 8/2010 (Β΄777) Απόφαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Όροι και κανόνες λειτουργίας και προϋποθέσεις δημοσιότητας του Παρατηρητηρίου Τιμών όλων των ειδών του άρθρου 10 του ν. 3580/2007».

Στο το έγγραφο αναφέρεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Π.Υ., http://www.moh.gov.gr/articles/epitroph-promhtheiwn-ygeias, στο πεδίο «Παρατηρητήριο Τιμών», έχουν αναρτηθεί σε ειδική θέση τα δελτία τιμών φαρμάκου, κατά χρονολογική σειρά, με την ένδειξη «Παρατηρητήριο Τιμών Φαρμάκου μέσω Δελτίου Τιμών Φαρμάκου», τα οποία θα λαμβάνονται εφεξής υπόψη, ως τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν σχετικοί διαγωνισμοί, φαρμάκου με βάση τη δραστική ουσία και την μορφή χορήγησης τους.

Επίσης διευκρινίζεται ότι θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο της ΕΠΥ.

Πηγή

Ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από 7ηΥΠΕ Κρήτης

25/9/13

Έναρξη οικοσυστήματος ηλεκτρονικής υγείας - Αναπτυσσόμενες συνέργειες στο νέο τοπίο των υπηρεσιών υγείας


Το Υπουργείο Υγείας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα “Έναρξη οικοσυστήματος ηλεκτρονικής υγείας. Αναπτυσσόμενες συνέργειες στο νέο τοπίο των υπηρεσιών υγείας“.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.30 – 14.00 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, στο αμφιθέατρο.


 
Πηγές

Greek Digital Health & Healthcare Ecosystem

blog.ehealthgr

24/9/13

3 εβδομάδες απομένουν για να στείλετε τις εργασίες σας για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής


Μόλις 3 εβδομάδες απομένουν για να στείλετε τις εργασίες σας για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (EAHP) διοργανώνει το 19ο Συνέδριό της στη Βαρκελώνη (26-28 Μαρτίου 2014).

Το Συνέδριο της EAHP φέρνει σε επαφή ετησίως πάνω από 3.500 άτομα που εργάζονται στον τομέα της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής από 47 χώρες της Ευρώπης, και πέρα από αυτήν, με μια όλο και πιο παγκόσμια συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ένα πάνελ κριτών θα αξιολογεί όλες τις εργασίες και θα ανακοινώσει τα βραβεία των καλύτερων κατά την τελετή λήξης.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Για να δούμε θα υπάρχει συμμετοχή από τα Πανεπιστήμιά μας ή θα ξεχάσουν για μια ακόμη φορά οι καθηγητές/τριές μας οτι υπάρχει και η Νοσοκομειακή Φαρμακευτική;

Πηγή

EAHP

Εκπαίδευση χρηστών Φαρμακείου για την συμπλήρωση στοιχείων Προϋπολογισμού 2014


Στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ έχει αναρτηθεί η επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας που αφορά την εκπαίδευση χρηστών Φαρμακείου για την συμπλήρωση  στοιχείων Προϋπολογισμού 2014. Στην ανάρτηση αναφέρεται:

Επανειλλημένα τον τελευταίο καιρό καλούνται τα νοσοκομειακά φαρμακεία να ορίσουν "χρήστες φαρμακείου" με σκοπό να εκπαιδευτούν στην ηλεκτρονική βάση του Υπ. Ανάπτυξης για τη συμπλήρωση στοιχείων Προϋπολογισμού 2014, παρά τις αντίθετες θέσεις και τις σχετικές προτάσεις που έχει εκφράσει η ΠΕΦΝΙ και που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.

Στα πλαίσια αυτών των παρεμβάσεών μας προς το Υπουργείο Υγείας και την ΕΠΥ έχει αποσταλεί και η παρακάτω επιστολή:

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα                                                   Τηλ/Φαξ:210-7753104
www.pefni.gr                                                                            e-mail: pefni@ath.forthnet.gr              
Αθήνα, 24 -9-13 
Αρ.Πρ. 492  

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Υγείας Υπόψη:
1. Γεν. Γραμματέα Υγείας κο Πελ. Καλλίρη
2. Γεν. Γραμματέα Δημ. Υγείας κα Χρ. Παπανικολάου  

ΘΕΜΑ: Εκπαίδευση χρηστών Φαρμακείου στην ηλεκτρονική βάση του Υπ. Ανάπτυξη για την συμπλήρωση στοιχείων Προϋπολογισμού 2014

 Σχετικά (επισυνάπτονται):
  1. Έγγραφο ΕΠΥ με αρ. πρ. 4199/2-8-13
  2. Έγγραφα ΠΕΦΝΙ με αρ. πρ. 486-486Α/8-8-13
Μετά το υπ’ αριθ.4199/2-8-2013 έγγραφο της Επιτροπής Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας προς τις ΥΠΕ, με θέμα «Εκπαίδευση υπαλλήλων στην ηλεκτρονική βάση του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την κατάρτιση του Προγράμματος Προμηθειών, Υπηρεσιών και Φαρμάκων Υγείας, (Π.Π.Υ.Φ.Υ.) 2014», οι κατά τόπους ΥΠΕ, με τη σειρά τους ζήτησαν από τα Νοσοκομεία ευθύνης τους την διαβίβαση πίνακα με τα στοιχεία του προσωπικού που στελεχώνουν το γραφείο προμηθειών, το φαρμακείο και σε κάποιες περιπτώσεις και το τμήμα πληροφορικής, προκειμένου οι υπάλληλοι των εν λόγω τμημάτων (και πιο συγκεκριμένα οι χρήστες του γραφείου προμηθειών και οι χρήστες φαρμακείου), να παρακολουθήσουν τη σχετική εκπαίδευση.

Η Π.Ε.Φ.Ν.Ι, σε συνέχεια ενεργειών της, με πρόσφατα έγγραφα προς το Υπουργείο Υγείας και την Ε.Π.Υ. επεσήμανε εκ νέου τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διακίνηση των φαρμάκων από τις διαδικασίες που δρομολογούνται και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην υγεία των ασθενών. Επίσης έχει καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις σχετικά με το θέμα αυτό.

Πιθανόν, η σύσταση επιτροπής με σχετικό αντικείμενο και με συμμετοχή και συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην διακίνηση του φαρμάκου να βοηθήσει στην επίλυση τέτοιων προβλημάτων, κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις (έκδοση τροπολογίας, διευκρινιστικές οδηγίες κλπ).

Ο Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός ως ειδικός επιστήμονας-λειτουργός του ΕΣΥ- έχει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα του φαρμάκου, τα οποία διαθέτει για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Είναι και θα συνεχίσει να είναι σημαντικός συνεργάτης-σύμβουλος, να δημιουργεί οικονομίες κλίμακας, να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον Έλληνα ασθενή στα πλαίσια της αναβάθμισης του συστήματος Υγείας, εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμους όρους. Η συνεισφορά του αυτή όμως είναι καθαρά επιστημονική και δεν θα πρέπει στο μυαλό κάποιων να συγχέεται με άλλου είδους διαδικασίες.

Ως εκ τούτου, η συμμετοχή των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στη διαμόρφωση του Π.Π.Υ.Φ.Υ. 2014 θα περιοριστεί στην επιστημονική συμβουλή τους και πιθανώς την παροχή στοιχείων κατανάλωσης παρελθόντων ετών, πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων των νοσοκομείων. Επισημαίνεται ότι, σε καμιά περίπτωση ως φαρμακοποιοί δεν θα αναλάβουμε την ευθύνη για τον καθορισμό των ποσοτήτων των φαρμάκων που πρόκειται να καταναλωθούν το επόμενο έτος. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβουμε ως φαρμακείο εργασίες που αφορούν τις Οικονομικές Υπηρεσίες ή τα γραφεία προμηθειών των νοσοκομείων.

Παρακαλούμε όπως δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και οδηγίες στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.
Με τιμή
Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ν.Ι.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                            Δέσποινα Μακριδάκη                            Βασίλης Γούλας

Κοινοποίηση (με τα επισυναπτόμενα):
  1. Γραφείο κου Υπουργού Υγείας
  2. Γραφείο κου Υφυπουργού Υγείας
  3. κ. Διοικητές 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 5ης, 6ης & 7ης ΥΠΕ.
  4. κ. Πρόεδρο και κα Αντιπρόεδρο Ε.Π.Υ.


Σχετικά έγγραφα:

ΠΕΦΝΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΠΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΡ ΠΡ ΠΕΦΝΙ 486 8-8-13

 ΠΕΦΝΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΡ ΠΡ ΠΕΦΝΙ 486 Α 8-8-2013

Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Δέσποινα Μακριδάκη, Δ/ντρια Φαρμακευτικού τμήματος, "Σισμανόγλειο" ΓΝΑ, Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ

Ανασυγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης Πρωτοτύπων – Καινοτόμων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων


Αναρτήθηκε στη Δι@ύγει@ η Απόφαση για Ανασυγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης Πρωτοτύπων – Καινοτόμων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων (ΑΔΑ: ΒΛ93Θ-Δ66)
Πηγή

Δι@γει@

22/9/13

Μείωση της δαπάνης για εφημερίες σε νοσοκομεία της 7ηςΥΠΕ Κρήτης


Συνεχίζονται οι μειώσεις των ποσών που προορίζονται για τις εφημερίες των Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων, Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων.


Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

17/9/13

Τροποποίηση της Απόφασης για τη συγκρότηση της Ενδεκαμελούς Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων


Με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υγείας έγινε τροποποίηση της Απόφασης για τη συγκρότηση της Ενδεκαμελούς Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων (ΑΔΑ: ΒΛ9ΓΘ-ΡΨ7).

Η νέα σύνθεσή της να διαμορφώνεται ως εξής:
  1. Πετρίκκος Γεώργιος του Λοίζου, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον Καραθάνο Χαράλαμπο, Φαρμακοποιό. 
  2. Αυγερινός Αντώνης, Φαρμακοποιός με αναπληρώτρια την Κανελοπούλου Ευγενία, Φαρμακοποιό. 
  3. Ευαγγελάτος Σταύρος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την Βάρσου Ελένη, υπάλληλο της ίδιας Δ/νσης, 
  4. Λίτσα Παναγιώτα, Φαρμακοποιός ,Προϊσταμένη της Δ/νσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, με αναπληρώτρια την Αβαδέλου Όλγα, Φαρμακοποιό στο Νοσοκομείο Παίδων «Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ». 
  5. Σκούρα Γραμμάτω που υπηρετεί στη Δ/νση Ελέγχων της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με αναπληρώτρια την Λιοντάκη Αμαλία, που υπηρετεί στην ίδια Δ/νση 
  6. Χρυσομάλλη – Μυλωνά Δήμητρα, Προϊσταμένη Τμήματος Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Δ/νσης Οικογένειας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, με αναπληρώτρια την Αργύρη Σωτηρία, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ασφάλισης του ιδίου Υπουργείο. 
  7. Σκουρολιάκου Μαρία, Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, με αναπληρωτή τον Βασιλάκη Παναγιώτη, Β΄ Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ. 
  8. Θεοδοσιάδης Κυριάκος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με αναπληρωτή τον Βάλτα Απόστολο, Α΄ Αντιπρόεδρο του ίδιου Συλλόγου. 
  9. Κεφαλάς Νικόλαος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον Γερασόπουλο Μάρκο, μέλος Δ.Σ. του ίδιου Συνδέσμου. 
  10. Κωλέτης Πολυχρόνης-Θεόδωρος, Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, με αναπληρωτή τον Τρύφων Θεόδωρο, Β΄ Αντιπρόεδρο της ίδιας Ένωσης. 
  11. Γιαννακόπουλος Παύλος, Πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., με αναπληρωτή τον Παπάζογλου Γεώργιο, Γραμματέα του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών. 
Κατά τα λοιπά ισχύει η αρ. ΔΥ1δ/ οικ. 35997/11-4-2011 απόφαση όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.

Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

12ο Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld 2013 “Από το μνημόνιο στην Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα”


Το 12o Συνέδριο HEALTHWORLD έχει τίτλο: «Από το Μνημόνιο στην Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα».

Το Συνέδριο το διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Ledra Marriott.

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι: 
  • Η Ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του Ιατροασφαλιστικού Συστήματος 
  • Η Καινοτομία και ο Έλεγχος της Φαρμακευτικής Δαπάνης 
  • H Απόδοση των Επενδύσεων σε Καινοτόμες Τεχνολογίες και Υλικά 
  • Η Διασφάλιση της Ποιότητας και της Καταλληλότητας της Υγειονομικής Περίθαλψης 
 Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με ανοιχτή συζήτηση «DEBATE» με θέμα: Τεκμηρίωση και Συναίνεση ως προαπαιτούμενα μιας «παραγωγικής πολιτικής», με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων υπηρεσιών υγείας.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και υπό την αιγίδα του ΣΦΕΕ.

Το Πρόγραμμα του συνεδρίου είναι ΕΔΩ.
Η φόρμα εγγραφής στο Συνέδριο είναι ΕΔΩ.

Πηγές

American-Hellenic Chamber of Commerce

Ναυτεμπορική

ΠΕΦΝΙ

12/9/13

Κατάλογοι φαρμάκων που διαθέτει το ΙΦΕΤ για τον μήνα Σεπτέμβριο-2013


Στην ιστοσελίδα του ΙΦΕΤ αναρτώνται κατάλογοι στους οποίους περιέχονται τα φαρμακευτικά προϊόντα του ΙΦΕΤ που είναι διαθέσιμα.
Για τον μήνα Σεπτέμβριο-2013 έχουν αναρτηθεί οι παρακάτω δύο κατάλογοι:

O κατάλογος "Φάρμακα κατά δραστική ουσία" είναι αλφαβητικά ταξινομημένος κατά δραστική ουσία. Είναι αρχείο τύπου excel και μπορείτε να τον ανοίξετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

O κατάλογος "Φάρμακα κατά εμπορική ονομασία" είναι αλφαβητικά ταξινομημένος κατά εμπορική ονομασία. Είναι αρχείο τύπου excel και μπορείτε να τον ανοίξετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Οι κατάλογοι φαρμακευτικών προϊόντων του ΙΦΕΤ ανανεώνονται περιοδικά, στην καλύτερη περίπτωση, κάθε μήνα. Θεωρούμε όμως οτι είναι αναγκαίο να γίνεται τηλεγωνική επικοινωνία με το ΙΦΕΤ, διότι μια δραστική ουσία που αναφέρεται στους πίνακες ΔΕΝ είναι κατ' ανάγκη διαθέσιμη, όπως π.χ

ενώ η δραστική ουσία CHLORAMBUCIL f.c.tab 2mg BT x 25 (LEUKERAN) αναγράφεται στους πίνακες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ενημερωθήκαμε από το ΙΦΕΤ ότι δεν είναι διαθέσιμη (Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, 08:15πμ).

Πηγή

ΙΦΕΤ

11/9/13

Διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων 30-08-2013


Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας αναρτήθηκε Υπουργική Απόφαση με την οποία εκδίδεται Διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων και η ισχύς του αρχίζει:

1. Για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εισαγωγείς από 02 - 09 – 2013 και για τις φαρμακαποθήκες από 09-09-2013
2. Για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 16-09-2013

Δείτε την Υπουργική απόφαση: ΕΔΩ

Το Διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων είναι: ΕΔΩ

Πηγή

Υπουργείο Υγείας

9/9/13

Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για εκτέλεση ηλεκτρονικών συνταγών και μη-ανάγνωση της Ασφαλιστικής ικανότητας ασφαλισμένων


Ο ΕΟΠΥΥ ανάρτησε Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, όπου αναφέρει ότι με αφορμή προβλήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της εκτέλεσης των ηλεκτρονικών συνταγών από φαρμακεία, εξ αιτίας της «μη ανάγνωσης» της ασφαλιστικής ικανότητας από το μηχανογραφικό σύστημα, η οποία όμως βεβαιώνεται νομίμως και αρμοδίως από το έντυπο βιβλιάριο ασθενείας του κατόχου ασφαλισμένου, παρακαλούνται,

οι ιατροί που συνταγογραφούν και οι φαρμακοποιοί που εκτελούν ηλεκτρονικές συνταγές εκδοθείσες για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπως,

αφού ελέγξουν την ασφαλιστική ικανότητα στο βιβλιάριο ασθενείας,

ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες στο σύστημα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Η Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ είναι ΕΔΩ.

Πηγή

ΕΟΠΥΥ

8/9/13

Τροποποίηση της Απόφασης των ενεργών εφημεριών με μείωση της δαπάνης κατά 58.000€ και των αντίστοιχων ημερών εφημερίας κατά 414


Με τον χαρακτηρισμό "Εξαιρετικώς Επείγον" υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση με την οποία γίνεται τροποποίηση της Απόφασης των ενεργών εφημεριών με μείωση της δαπάνης κατά 58.000€ και των αντίστοιχων ημερών εφημερίας κατά 414.

Στην Απόφαση αναφέρεται ότι τροποποιείται η αρ. Υ10β/ Γ. Π.οικ.123582/28-12-2012 ( ΦΕΚ 3562/Β/31-12-12) Απόφαση «Ενεργείς εφημερίες Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσοκ/κών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων-Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων» η οποία αναρτήθηκε με Α.Δ.Α.:ΒΕΥΗΘ-ΞΥΒ.

Η Απόφαση έχει ημερομηνία 07-08- 2013 και Αριθ. Πρωτ. Υ10β/Γ.Π.69542, η δε ημερομηνία Ανάρτησης είναι 03/09/2013.

Η ανάρτηση στη Δι@ύγεια είναι ΕΔΩ.



Πηγή

Κείμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

4/9/13

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου της Ακαδημίας της EAHP (European Association of Hospital Pharmacists) στη Λισαβώνα, 12-15 Σεπτεμβρίου 2013


Η Ακαδημία της EAHP (European Association of Hospital Pharmacists) είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών - European Association of Hospital Pharmacists (EAHP).

Με περισσότερα από 21.000 μέλη που ανήκουν στις Εθνικές Ενώσεις από το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Ελλάδα, την Αυστρία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο, τη Φινλανδία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Κροατία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Σερβία, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ισλανδία, η Μάλτα, η Ρουμανία, η EAHP εχει δημιουργήσει την Ακαδημία της ΕΑΗΡ ώστε να προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες στους Ευρωπαίους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς.

* Ενα πανευρωπαϊκό σύστημα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME)
* Πιστοποιημένα σπονδυλωτά μαθήματα για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική σε τέσσερις βασικούς τομείς (την πρωτοβουλία BEAM
  • B iotechnology 
  • E vidence-based medicine 
  • A spects of compounding 
  • M anagement 
Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Ανάπτυξη (CPD): η Ακαδημία της ΕΑΗΡ μπορεί να προσφέρει διαπίστευση για νοσοκομειακές φαρμακευτικές εκπαιδευτικές συναντήσεις μέσω του Συμβούλιου Διαπίστευσης για την Φαρμακευτική Εκπαίδευση (ACPE). Με μια κληρονομιά που ξεκίνησε το 1932, η εν λόγω οργάνωση παρέχει το αμερικανικό πρότυπο για τη διαπίστευση της φαρμακευτικής εκπαίδευσης και χρησιμεύει και ως ενα εξαιρετικό πρότυπο και σημείο εκκίνησης για τη μελλοντική πανευρωπαική διαπίστευση.

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου που θα γίνει στη Λισαβώνα, 12-15 Σεπτεμβρίου 2013, ακολουθεί:



Πηγή

Academy EAHP