30/7/13

Η ΠΕΦΝΙ ζητάει την εξαίρεση από το μέτρο διαθεσιμότητας- κινητικότητας όλων των Φαρμακοποιών και των Βοηθών Φαρμακείου που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.


Η ΠΕΦΝΙ με Δελτίο Τύπου ζητάει την εξαίρεση από το μέτρο διαθεσιμότητας- κινητικότητας όλων των Φαρμακοποιών και των Βοηθών Φαρμακείου που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Στο δελτίο τύπου αναφέρει ότι με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού υγείας περί κινητικότητας 2500 υγειονομικών, οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, επιστήμονες της Ιατρικής Υπηρεσίας, ανησυχούμε για το μέλλον της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.

Το μέτρο της κινητικότητας στην παρούσα φάση, εξαιρεί μόνο τους γιατρούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη επιμέρους υπηρεσίες που απαιτούνται για την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων με δεδομένη την υπάρχουσα δραματική υποστελέχωση που πλήττει τον κλάδο μας, θεωρεί επιβεβλημένη την εξαίρεση από το μέτρο διαθεσιμότητας- κινητικότητας όλων των συναδέλφων Φαρμακοποιών που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ. καθώς και των υπηρετούντων βοηθών φαρμακείου.

Παράλληλα, τονίζουμε ότι η ενίσχυση των Νοσοκομειακών Φαρμακείων είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη όχι μόνο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και για τον εξορθολογισμό των απαιτούμενων κονδυλίων.

Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.  

Πηγή

ΠΕΦΝΙ

27/7/13

Παρέμβαση της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τη χρήση Εφαρμογών Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στα Δημόσια Νοσοκομεία


Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr), στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού, λαμβάνοντας υπόψιν ενημέρωση που είχε σχετικά με την απαγόρευση εγκατάστασης και χρήσης εφαρμογών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) σε δημόσιο νοσοκομείο, έστειλε επιστολή προς τη διοίκηση του νοσοκομείου αιτιολογώντας τους λόγους για τους οποίους η απόφαση για την απαγόρευση χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ είναι λανθασμένη και εξηγώντας τα οφέλη της χρήσης εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο λόγος της απαγόρευσης εγκατάστασης και χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ στο  νοσοκομείο είναι η εσφαλμένη του πληροφόρησή ως προς τη νομιμότητα της χρήσης εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ. Η διοίκηση του νοσοκομείο φαίνεται να αγνοεί ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) αποδέχεται τις άδειες ΕΛ/ΛΑΚ ως νόμιμες άδεις και άρα το ΕΛ/ΛΑΚ ως λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ καθιστά σαφές ότι το επιχείρημα αυτό δεν έχει οποιαδήποτε νομική βάση, δε στηρίζεται σε οποιαδήποτε απόφαση ή οδηγία του ΣΔΟΕ και δημιουργεί αδικαιολόγητα έξοδα για τον Έλληνα φορολογούμενο σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλη την Ελληνική κοινωνία.

Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψιν την περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα η ΕΕΛ/ΛΑΚ δηλώνει ότι είναι αναγκαίο στους δημόσιους φορείς να ενθαρρύνεται η χρήση ΕΛ/ΛΑΚ, το οποίο καλύπτεται από νόμιμες άδειες χρήσης και παρέχει σημαντικά οικονομικά και όχι μόνο οφέλη.


Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ 

H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commons και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.
Επικοινωνία: Δέσποινα Μητροπούλου: 210 7474-271, info at ellak.gr

Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Δέσποινα Μητροπούλου, ΕΕΛ/ΛΑΚ

23/7/13

Όροι και προϋποθέσεις για τις δωρεές φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες


Από τον ΕΟΦ ανακοινώθηκαν οι όροι και προϋποθέσεις για την δωρεάν διάθεση φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες για ανθρωπιστικούς λόγους.


Μπορείτε να μεταφορτώσετε την Εγκύκλιο στον υπολογιστή σας από ΕΔΩ.

Πηγή

ΕΟΦ

Νέα ιστοσελίδα για το Ελληνικό Φάρμακο


Μια νέα ιστοσελίδα προστέθηκε στο ελληνικό διαδίκτυο με θέμα το φάρμακο.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της ΠΕΦ - (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας), που απαντά στα ερωτήματα:

1. Γιατί πρέπει ο Έλληνας ασθενής να εμπιστευτεί το Ελληνικό Φάρμακο;
2. Γιατί πρέπει ο Έλληνας ασθενής να προτιμήσει Ελληνικό Φάρμακο που μπορεί να του στοιχίσει ακριβότερα και όχι κάποιο φάρμακο από τρίτες χώρες;
3. Πώς γίνεται να πωλούνται τα Ελληνικά Φάρμακα στο εξωτερικό πολύ φθηνότερα απ’ ό,τι στην Ελλάδα ;
4. Οι Έλληνες γιατροί συνταγογραφούν Ελληνικά Φάρμακα στους ασθενείς τους;
5. Σε τι διαφέρει το Ελληνικό Φάρμακο από το μη ελληνικό;
6. Τι σημαίνει ότι το «Ελληνικό Φάρμακο είναι και επώνυμο»;
7. Γιατί πρέπει τα φάρμακα να είναι επώνυμα από τη στιγμή που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας του Ε.Ο.Φ.;
8. Δεν έχουν υπάρξει προβλήματα με τα Ελληνικά Φάρμακα;
9. Έχουν όλες οι Ελληνικές Φαρμακευτικές Εταιρείες τις απαραίτητες μελέτες για τα σκευάσματά τους;
10. Γιατί θα πρέπει οι Έλληνες να προτιμούν τα Ελληνικά Φάρμακα;

Πηγή

http://www.elliniko-farmako.gr/

15/7/13

Δελτίο Τύπου της ΠΕΦΝΙ για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ


Από την ΠΕΦΝΙ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δελτίο Τύπου σχεικά με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.


(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104
http://www.pefni.gr E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

Αθήνα , 15-7-13
  
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, παρά την προοδευτική μείωση του προσωπικού και την έλλειψη τεχνικών υποδομών των τμημάτων τους, στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συμβάλλουν στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.
Ο Εξορθολογισμός του ΕΣΥ είναι επιδίωξη όλων μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται με απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν περισσεύουν.Κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του ΕΣΥ μας βρίσκει αντίθετους.
Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και έχουν ανακοινωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, με στόχο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δέσποινα Μακριδάκη                   Βασίλης Γούλας

Πηγή

ΠΕΦΝΙ

13/7/13

Τα αποτελέσματα της μελέτης της ΕΑΗΡ για την Νοσοκομειακή Φαρμακευτική στην Ευρώπη


Η EAHP (European Association of Hospital Pharmacists) διεξήγαγε την τέταρτη έρευνά της σχετικά με τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη. 
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζονται σε μια σειρά άρθρων στην  Περιοδικό της Ευρωπαϊκής Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής  (τα δημοσιευμένα άρθρα που αναφέρονται κατωτέρω).

Η έρευνα της EAHP 2010 είναι διαθέσιμη εδώ .

Το αρχικό ερωτηματολόγιο είναι εδώ .

Ο Ενοποιημένος πίνακας των αποτελεσμάτων είναι εδώ .

Μέρος 1: Γενικό Πλαίσιο και Στελέχωση

Στην πρώτη σε μια σειρά άρθρων για την επανεξέταση των αποτελεσμάτων της Έρευνας 2010 της EAHP, ο Δρ Roberto Frontini εξετάζει τόσο τη μεθοδολογία και τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας, καθώς επίσης και επικεντρώνεται στα βασικά συμπεράσματα που μπορούν να σχηματιστούν για όλη την Ευρώπη.

Το άρθρο  εδώ.

Μέρος 2: Προμήθεια και Διανομή

Το δεύτερο μέρος εξετάζει λεπτομερώς τα αποτελέσματα που αφορούν την προμήθεια και τη διανομή, εξετάζει τις πηγές που τα νοσοκομειακά φαρμακεία προμηθεύονται τα φάρμακα και τις συσκευές και το βαθμό στον οποίο τα νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν την τεχνολογία bar code χρήση για τον έλεγχο των αποθεμάτων και χειροκίνητη επιλογή των ειδών.

Το άρθρο  εδώ.

Μέρος 3: Παραγωγή και Διασφάλιση Ποιότητας

Το τρίτο μέρος εξετάζει τα αποτελέσματα που σχετίζονται με την παραγωγή των φαρμάκων στο φαρμακείο του νοσοκομείου και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τα νοσοκομειακά φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη για την εξασφάλιση των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας.

Το άρθρο  εδώ.

Μέρη 4 & 5: Κλινική υπηρεσιών και την ασφάλεια των ασθενών 

Αυτό το άρθρο διερευνά την έκταση και το εύρος των κλινικών υπηρεσιών στα νοσοκομειακά φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη, καθώς και θέματα ασφάλειας των ασθενών.

Το άρθρο  εδώ .

Μέρος 6: Εκπαίδευση και έρευνα

Το τελευταίο άρθρο εξετάζει τόσο την τρέχουσα πρακτική στα φαρμακεία των νοσοκομείων σε σχέση με την εκπαίδευση, όσο και την έκταση της συμμετοχής του φαρμακείου του νοσοκομείου στην κλινική έρευνα.

Το άρθρο εδώ .    

Πηγή

EAHP

Τα προβλήματα του Νοσοκομειακού Φαρμακείου του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός"!


Στην ιστοσελίδα Ygeia360 αναρτήθηκε άρθρο σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομειακού Φαρμακείου του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός". Μεταξύ άλλων στο άρθρο αναφέρεται ότι, στα πρόθυρα της πλήρους και οριστικής "κατάρρευσης" βρίσκεται το φαρμακείο του ειδικού νοσοκομείου της Αθήνας "Ανδρέας Συγγρός", το οποίο εξυπηρετεί μεταξύ άλλων ολόκληρη την Αττική για δερματολογικά περιστατικά, ενώ το φαρμακείο του ιδρύματος εξυπηρετεί επίσης 1.000 φορείς και ασθενείς από τη λοίμωξη HIV/AIDS!

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία περιήλθαν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 εις γνώσιν του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και είναι σε θέση να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια το ygeia360.gr, ο προϋπολογισμός του "Ανδρέας Συγγρός" για το 2012 προέβλεπε για φάρμακα 13,5 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό το ποσό μειώθηκε για το 2013 στα... 10 εκατ. ευρώ, μείωση η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στις στοιχειώδεις ανάγκες του νοσοκομείου, καθώς μόνον για τα αντιρετροϊκά φάρμακα, δηλαδή τα φάρμακα για τους φορείς και τους ασθενείς με HIV/AIDS, απαιτούνται 9,5 εκατ. ευρώ για όλο το 2013!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μάλιστα, το φαρμακείο του νοσοκομείο έχει υποχρεωθεί, εξαιτίας των δραστικών περικοπών στον προϋπολογισμό, να σταματήσει την εκτέλεση συνταγών για φάρμακα υψηλού κόστους, όπως είναι οι βιολογικοί παράγοντες οι ιντερφερόνες, κ.λπ. με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στα ελάχιστα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και να αντιμετωπίζουν μία απίστευτη ταλαιπωρία, ενώ ελάμβαναν μέχρι τις αρχές του 2013 τα φάρμακα αυτά από τα φαρμακεία των νοσκομείων.

Τα ίδια στοιχεία είναι επίσης δραματικά όσον αφορά το προσωπικό του φραμακείου του "Ανδρέας Συγγρός". Έτσι, στο φαρμακείο του νοσοκομείου υπηρετούσαν το 2010 δύο (2) φαρμακοποιοί και πέντε (5) βοηθοί φαρμακοποιού, ενώ σήμερα υπηρετεί ένας (1) φαρμακοποιός και δύο (2) βοηθοί φαρμακοποιού, προκειμένου να καλύψουν τις ίδιες ανάγκες!

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο στην ιστοσελίδα Ygeia360, ΕΔΩ.

Πηγή

Ενημέρωση από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

11/7/13

Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας των υγειονομικών


Από την ΠΟΕΔΗΝ ανακοινώθηκεν οι κινητοποιήσεις της για την κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας των υγειονομικών. Με αρ.πρωτ. 1852/11-07-2013, θέμα "Πρόγραμμα Δράσης Ιουλίου" και απευθυνόμενη προς τα Σωματεία - μέλη της αναφέρρει:

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. μετά τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκτίμησε, πως στην κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας εντάσσονται 2500 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις. Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του Δημοσίου. Ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δέχτηκε πως το μέτρο αυτό είναι τιμωρητικού χαρακτήρα καθώς οι ποσοτικοί στόχοι για μείωση του δημοσίου έχουν επιτευχθεί.

Οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, οι Καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι Νέοι Οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.

Οι 65.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των Νοσοκομείων 360 ημέρες το χρόνο καλούνται να συμβάλλουν στο φόρο αίματος που απαιτεί η ΤΡΟΪΚΑ και έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν οι πρόθυμοι Υπουργοί Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την πολιτική αυτή δεν εξαιρείται κανένας και εν δυνάμει όλοι οι Υγειονομικοί είναι υποψήφιοι προς Διαθεσιμότητα – Απόλυση. 

Είναι εξοργιστικό πως τη στιγμή που 470 άτομα ήρθαν στα Νοσοκομεία λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού από το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων (ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού), να μπαίνει το προσωπικό του ΕΣΥ σε διαθεσιμότητα. Η πολιτική της υποβάθμισης – απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Καλούμε όλους τους Υγειονομικούς να πάρουν μέρος Μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της χρονικής συγκυρίας που επέλεξαν οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ και η κυβέρνηση για να αντισταθούμε σε αυτή την ανάλγητη πολιτική.
  • Συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιουλίου μαζί με την ΠΟΕΟΤΑ καθώς και στη συναυλία που θα ακολουθήσει. 
  • Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 συμμετέχουμε στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.  Στις 11πμ καλούμε σε προσυγκέντρωση κάτω από τα Γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για να πάρουμε μέρος στην Κεντρική Συγκέντρωση και Πορεία. 
Εφόσον το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου συμμετοχή στην πιθανή επέκταση της 24ωρης σε 48ωρη από τα Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα.
  • Την Πέμπτη 18 Ιουλίου Παναττική Σύσκεψη Δ.Σ. σωματείων στο NOVOTEL στις 10πμ με αποφάσεις. Την ίδια ώρα και ημέρα Σύσκεψη Δ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στην ΕΔΟΘ επίσης με αποφάσεις. 
  • Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (Πανελλαδικά) στις 11.30πμ κάτω από το Υπουργείο Υγείας. 
Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων Μελών μας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να πετύχουν οι κινητοποιήσεις.

1. Συνεδρίαση Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
2. Πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων – Ενημέρωση των εργαζόμενων.
3. Αξιοποίηση τοπικών μορφών δράσης με φορείς των περιοχών, με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, με συλλόγους χρηστών υπηρεσιών για την ανάδειξη των προβλημάτων της Υγείας - Πρόνοιας.
4. Παραστάσεις στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και των ΥΠΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων.
5. Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις με συμμετοχή σε κάθε συλλαλητήριο τοπικό ή κεντρικό.
6. Συμμετοχή σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ 150.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Πηγή

ΠΟΕΔΗΝ

Τροποποίηση της Απόφασης περί κατανομής του ποσού για αποζημίωση ενεργών εφημεριών των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης


Αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια τροποποίηση της αρ. Υ10β/Γ.Π.οικ.16980/13-2-13 Απόφασης:

«Κατανομή ποσού για αποζημίωση ενεργών εφημεριών Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων, Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων»



Πηγή

Κείμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

10/7/13

Δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ σχετικά με κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση ιατρών και φαρμακοποιών


Από τον ΕΟΠΥΥ αναρτήθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με περιστατικά εξαπάτησης ιατρών και φαρμακοποιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλονται στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ είτε από ασφαλισμένους, είτε από ιατρούς, είτε από φαρμακοποιούς η εξής αλληλουχία γεγονότων.

Κλοπή από Νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου, επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α.) με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατοίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα).

Επίσκεψη σε φαρμακεία του ίδιου ατόμου για εκτέλεση των εν λόγω συνταγών, αφού έχει προηγηθεί επίσκεψη σε άλλο φαρμακείο και κλοπή ταινιών γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων (το συγκεκριμένο άτομο, εκεί ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου αφαιρώντας στο τέλος με επιτήδειο τρόπο την ταινία γνησιότητας).

Επιστροφή χρηματικών ποσών από τα φαρμακεία που εκτελούνται οι συνταγές με χρέωση τους στον ΕΟΠΥΥ (το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων).

Επειδή παρόλες τις προσπάθειές μας να σταματήσουμε την δράση του ατόμου αυτού, ακόμα και με την συνδρομή της αστυνομίας, μέχρι και σήμερα διαπιστώνουμε ότι παραμένει ασύλληπτος και εξακολουθεί να συνταγογραφεί φάρμακα επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ, κάνουμε έκκληση σε ιατρούς και φαρμακοποιούς όπως πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή αντίστοιχα, να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξαπάτησής τους από άτομο με τέτοιου είδους δράση, τηρώντας και τις ισχύουσες διατάξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως έχουν υποχρέωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Ε. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Πηγή

ΕΟΠΥΥ

4/7/13

Σε πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Κρήτης


Σε Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εντάχθηκαν εννέα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία της Κρήτης

Το project υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ενώ στην υλοποίηση του Προγράμματος συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας και η εταιρεία Vidavo

To Πρόγραμμα απευθύνεται και καλύπτει κυρίως ασθενείς με χρόνιες παθήσεις (παχύσαρκοι, καπνιστές κ.α.), ασθενείς υψηλού κινδύνου και παιδιά που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, αλλά και γενικότερα όσους πολίτες επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση υγείας τους και οι οποίοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές που απέχουν τουλάχιστον είκοσι χιλιόμετρα από κρατικά ή κεντρικά νοσοκομεία. 

Συγκεκριμένα, αφορά στη διαδικασία λήψης εξετάσεων σε πολίτες μέσω ειδικών ιατρικών μηχανημάτων, ιατρικός εξοπλισμός ο οποίος παραχωρείται στους αγροτικούς ή γενικούς ιατρούς που ορίζονται. Στη συνέχεια οι εξετάσεις αυτές μεταφέρονται μέσα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone στους ειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο τρόπο. Οι εξετάσεις που περιλαμβάνονται είναι μεταξύ άλλων, καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση γλυκόζης, σπιρομέτρηση και κορεσμός οξυγόνου

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης έχει προχωρήσει στον ορισμό, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, ενός ιατρού σε κάθε Κέντρο Υγείας ή Περιφερειακό Ιατρείο που έχει ενταχθεί, ο οποίος θα αναλάβει ως υπεύθυνος του προγράμματος και θα εκπαιδευτεί από την εταιρεία Vidavo, που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος. 

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η δυνατότητα προληπτικής ιατρικής αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας εφόσον καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και παρέχεται η δυνατότητα σε όλους να έλεγχου άμεσα την κατάσταση της υγείας τους στον τόπο διαμονής τους. 

Η όλη δαπάνη της εφαρμογής και σταδιακής διεύρυνσης του Προγράμματος βαρύνει την εταιρεία στο πλαίσιο των δράσεων της κοινωνικής ευθύνης της. 

Συγκεκριμένα τα 9 Κέντρα Υγείας που εντάσσονται με εισήγηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης είναι:

1. Κ.Υ. Ανω Βιάννου (Ηρακλείου) 
2. ΠΙ Ζαρού του Κ.Υ. Μοιρών (Ηρακλείου) 
3. Κ.Υ Αγίας Φωτεινής (Ρεθύμνου) 
4. Κ.Υ. Ανωγείων (Ρεθύμνου) 
5. Κ.Υ. Καντάνου (Χανίων) 
6. Π.Ι. Αγ. Ρουμέλης του Κ.Υ. Βάμου (Χανίων) 
7. Π.Ι. Γαύδου του Κ.Υ. Καντάνου (Χανίων) 
8. Κ.Υ. Τζερμιάδου (Λασιθίου) 
9. Π.Ι. Τουρλωτής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας

Πηγή

Pharma Market Journal

3/7/13

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής


Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής) έχει προγραμματίσει τις παρακάτω δραστηριότητες.
Σεπτέμβριος 2013 
Προγράμματα πρώιμης πρόσβασης ασθενών σε νέες θεραπείες: Ρυθμιστικό Πλαίσιο και διαδικασίες στην Ελλάδα. 

Οκτώβριος 2013 
Ευρωπαϊκές απαιτήσεις διαφάνειας δεδομένων κλινικών μελετών: Προστασία προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων ασθενών και πρόσβαση λοιπών εταίρων στα πρωτογενή δεδομένα της Φ/Β. 

Νοέμβριος 2013
Ό,τι νεότερο στην Φαρμακοεπαγρύπνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα: Από τη θεωρία στην πράξη μετά >365 ημέρες από την Ν.Ν. 

Δεκέμβριος 2013 
Νέος κανονισμός κλινικών δοκιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Θέσεις και αντιθέσεις.  

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το έτος 1991 με έδρα την Αθήνα. 

Η επωνυμία της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. είναι: Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής. Η αγγλική της επωνυμία είναι: Hellenic Society of Pharmaceutical Medicine

Σκοποί της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. είναι: 
  • Η προαγωγή και η ανάπτυξη των επιστημονικών εν γένει δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική βιομηχανία και ιδίως την κλινική έρευνα, τις κανονιστικές υποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη και κυκλοφορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων και η φαρμακοεπαγρύπνηση. 
  • H προαγωγή και κατοχύρωση της επιστημονικής και επαγγελματικής εξελίξεως των μελών της.
  • Η ανάπτυξη και καλλιέργεια των σχέσεων και επαφών με κρατικές υπηρεσίες, διακρατικούς οργανισμούς, άλλες επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 
  • Η οργάνωση εθνικών και διεθνών ημερίδων-συμποσίων και συνεδρίων. 
  • Η συμμετοχή δια αντιπροσώπων της σε επιστημονικές εταιρείες συναφούς αντικειμένου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 
Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. δέχεται ως μέλη ιατρούς, φαρμακοποιούς ή πτυχιούχους βιολογικών επιστημών, οι οποίοι ασχολούνται με κλινικές μελέτες (έρευνα), φαρμακοεπαγρύπνηση, εγκρίσεις φαρμάκων, κ.λπ. Για πληροφορίες εγγραφής δείτε ΕΔΩ.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. εκδίδει το περιοδικό "ΑΡΧΕΙΑ ΕΛ.Ε.Φ.Ι.". Μπορείτε να μεταφορτώσετε ή να διαβάσετε το περιοδικό από:

1ο Τεύχος: Αρχείων Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Ιατρικής
2ο Τεύχος: Αρχείων Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Ιατρικής
3ο Τεύχος: Αρχείων Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Ιατρικής


Πηγή

ΕΛ.Ε.Φ.Ι.