30/4/13

Το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση




Πηγή

ΠΕΦΝΙ

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση




Πηγή

Ευχετήρια κάρτα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Κατερίνα Σπυριδάκη, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Γ.Ν. "ΛΑΪΚΟ"

Καλό Πάσχα και καλή υγεία


Αγαπητοί συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι,

Ενόψει των εορτών του Πάσχα θα ήθελα να σας ευχηθώ ολόψυχα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Μακάρι το Άγιο Φως να φωτίσει τις ψυχές μας και να φέρει την πολυπόθητη γαλήνη αλλά και την απαραίτητη δύναμη για να παλέψουμε κόντρα στην σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα.

Ας δούμε, τέλος, τους ταραγμένους καιρούς που ζούμε σαν μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψουμε την πραγματική ομορφιά της ζωής. Εκείνη που κρύβεται στις απλές καθημερινές στιγμές, αλλά κυρίως στις ζεστές, ανθρώπινες, διαπροσωπικές σχέσεις, στην αλληλεγγύη, στην κατανόηση, στην προσφορά, στο μοίρασμα!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 

Με τιμή

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΦΝΙ


Πηγή

Κείμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Βασιλική Αγγελοπούλου, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

26/4/13

Διαδικτυακή Εφαρμογή επικαιροποίησης Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφαλισμένου του ΕΤΑΑ - Τομέας Υγειονομικών, πρώην ΤΣΑΥ


Στo πλαίσιo του εκσυγχρονισμού και της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ-Τομέας Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ) εχει τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Ταμείου : 
  1. να λαμβάνουν γνώση του τηρουμένου από το Ταμείο Ηλεκτρονικού Φακέλου του Ασφαλισμένου και 
  2. μέσω αυτής να ενημερώνουν την Υπηρεσία του Ταμείου είτε για τις μεταβολές που αφορούν τα προσωπικά στοιχεία ασφαλισμένου (διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.) είτε για τις μεταβολές που αφορούν το ιστορικό απασχόλησης ασφαλισμένου (έναρξη –παύση ελευθέρου επαγγέλματος, έναρξη –παύση έμμισθης απασχόλησης κ.λ.π.).
Υποχρεούνται όλοι οι ασφαλισμένοι του Ταμείου να επισκεφτούν την μερίδα τους προκειμένου να επιβεβαιώσουν το περιεχόμενο του φακέλου τους και να προβούν σε ενημέρωση/ επικαιροποίηση αυτού, διαφορετικά δε θα είναι δυνατή η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ατομικά ή μέσω εργοδοτών, η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας και λοιπών παροχών του Ταμείου.

Τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής: 
  1. Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί). 
  2. Είσοδο στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και επιλογή του συνδέσμου «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφαλισμένου» 
Για οδηγίες σχετικά με την εγγραφή, πατήστε ΕΔΩ.

Για οδηγίες σχετικά με την ηλεκτρονική ενημέρωση και τη χρήση της εφαρμογής Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφαλισμένου, εχει αναρτηθεί το σχετικό Εγχειρίδιο Χρήσης.

Η εφαρμογή διαθέτει online βοήθεια για την καθοδήγησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Μονάδα Διεκπεραίωσης Συναλλαγών ΜΟΔΙΣ. Επισκεφθείτε το web site και επιλέξτε Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Υποστήριξη για τους τρόπους εξυπηρέτησής σας.

Πηγή

ΕΤΑΑ - Τομείς Υγειονομικών, πρώην ΤΣΑΥ

Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, με διορθώσεις, με ισχύ από 15-05-2013


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΥΚΑ το Νέο Δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο θα ισχύει από 15-05-2013.

Στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ, ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο ΦΠΑ που αναλογεί, δηλαδή 6,5%. Στις περιοχές όπου ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.

Μπορείτε να μεταφορτώσετε την Υπουργική απόφαση από ΕΔΩ:

Το Δελτίο τιμών μπορείτε να το μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας από ΕΔΩ


Πηγή

ΥΥΚΑ

24/4/13

Περιορισμοί στη συνταγογράφηση δραστικών ουσιών του θετικού καταλόγου συνταγογραφουμένων φαρμάκων


Ο ΕΟΠΥΥ κοινοποίησε τον θετικό κατάλογο συνταγογραφουμένων φαρμάκων, ο οποίος καταρτίστηκε από Ειδική Επιτροπή, συνιστώμενη στον ΕΟΦ και εγκρίθηκε με Υπουργική Απόφαση, την υπ’ αριθμ. οικ. 29311/26-3-2013 (ΦΕΚ 692/Β΄/26-3-2013).

Με αυτό το έγγραφο επισημαίνονται οι περιορισμοί στη συνταγογράφηση δραστικών ουσιών συγκεκριμένων θεραπευτικών κατηγοριών, τα εμπορικά σκευάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο.


Πηγή

farmakopoioi.blogspot.gr

19/4/13

Διαδικασία προμήθειας και διάθεσης φαρμάκων για θεραπεία ελονοσίας, τοξοπλάσμωσης, λεϊσμανίασης και λέπρας


Δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ:ΒΕΑΗΘ-ΝΜ6) η οποία αναφέρεται στη διαδικασία προμήθειας και διάθεσης φαρμάκων για θεραπεία ελονοσίας, τοξοπλάσμωσης, λεϊσμανίασης και λέπρας.

Για την εύρυθμη πορεία της εν λόγω διαδικασίας παραγγελίας και προμήθειας των εν λόγω φαρμάκων, ο Διοικητής σε κάθε ΥΠΕ θα ορίσει ένα Νοσοκομείο Αναφοράς, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την διατήρηση αποθέματος από αυτά τα φάρμακα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Νοσοκομείων της ΥΠΕ.



Πηγή

Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Δημήτρης Τσιριμπής

17/4/13

«ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» το Πρόγραμμα Εθελοντικής Προσφοράς Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας


Οι «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» είναι ένα πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής, όπως άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.α., που αποφάσισε να υλοποιήσει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (τομέας Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ.

Την οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προγράμματος «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» έχει αναλάβει το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, στ’ οποίο προΐσταται ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής κ. Γιάννης Τούντας.

Βασικοί σκοποί του προγράμματος «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» είναι: 
  • Η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για ιατροκοινωνική φροντίδα ατόμων, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν έχουν την απαραίτητη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν εξ ολοκλήρου την συμμετοχή τους σε αυτές. 
  • Ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών, όπως δημοτικά πολυιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και άλλων προγραμμάτων που εφαρμόζονται από τους κατά τόπους δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής, μέσω της παροχής εθελοντικής εργασίας, υπηρεσιών και αγαθών, λειτουργώντας συμπληρωματικά και σε άμεση συνεργασία με τους επίσημους φορείς υγείας και πρόνοιας, χωρίς το πρόγραμμα να τους ανταγωνίζεται ή να τους υποκαθιστά. 
  • Επιδίωξη συνεργασίας και παροχή υποστήριξης προς κάθε ανάλογη πρωτοβουλία, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων, μέσω της εξασφάλισης της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής και κοινωνικής υποστήριξης. 
  • Διάχυση του προγράμματος εθελοντικής προσφοράς «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» με σκοπό την ένταξη ολοένα και περισσότερων φορέων και ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων. 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Γ. Τούντας, Καθ. Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής
ΜΕΛΗ:
Ι. Ανδρεάδου, Επικ. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής
Γ. Βουγιουκλάκης, Καθ. Οδοντικής Χειρουργικής
Β. Κανελλοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας
Ε. Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητής Νοσηλευτικής-Αναισθησιολογίας
Θ. Ρόζενμπεργκ, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής
Π. Σακκάς, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής
Κ. Σουλιώτης, Επικ. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Επ. Συνεργάτης ΚΜΥΥ
Κ. Συρίγος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας
Θ.Ψαλτοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Αλεξανδρουπόλεως 25, 4ος Όροφος, Τ.Κ. 115 27 Αθήνα
Τηλ: 210 – 7482015, 210 – 7487564, 210 - 7759962 Φαξ: 210 – 7485872
Ε-mail: chsr[at]med.uoa[dot]gr

Πηγή

Σύμμαχοι Υγείας

16/4/13

Επαφές της ΠΕΦΝΙ με ΕΠΥ και 1ηΥΠΕ, Αλληλογραφία με την ΕΠΥ και Ενημερωτικό Δελτίο


Το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ στα πλαίσια έναρξης επαφών του Προεδρείου με φορείς του Υπουργείου Υγείας, τη Δευτέρα 15/4/2013 πραγματοποίησε συναντήσεις:

Με την Πρόεδρο της ΕΠΥ κ. Καστανιώτη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν σε:
  • Παρατηρητήριο τιμών- Ελεγκτικό Συνέδριο 
  • Παραγγελίες φαρμάκων από σύμβαση ΕΠΥ- Ηλεκτρονική πλατφόρμα business exchanges 
  • Κεντρικό ηλεκτρονικό μητρώο δημόσιων συμβάσεων (AGORA) 
  • Αποστολή στοιχείων για αγορά φαρμάκων του έτους 2012 2.
Με τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Κοντοζαμάνη με τον οποίο συζητήθηκαν τα εξής: 
  • Υποστελέχωση φαρμακείων-επικουρικό προσωπικό 
  • Λειτουργία απογευματινών φαρμακείων 
  • Άδειες λειτουργίας νοσοκομειακών φαρμακείων 
  • Εφημερίες 
Ανταλλάχθηκαν απόψεις σε κλίμα θετικής διάθεσης, και συμφωνήθηκε η συνεργασία να συνεχιστεί με επαφές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρόθεση της ΠΕΦΝΙ είναι, αντίστοιχες επαφές και συνεργασίες να πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες ΥΠΕ.

Μετά τις συναντήσεις εστάλει επιστολή προς την Πρόεδρο της ΕΠΥ κ. Καστανιώτη, στην οποία αναφέρεται ότι σε συνέχεια της χθεσινής επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζεται η διαβίβαση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας από τα τμήματα προμηθειών των ΥΠΕ στα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους προς ενέργεια από τα φαρμακευτικά τμήματα αυτών, προκαλώντας μεγάλη σύγχυση και αναστάτωση μεταξύ των συναδέλφων.
Για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται σχετικό mail της 6ης ΥΠΕ.

Επειδή για το θέμα αυτό στη χθεσινή μας συνάντηση υπήρξατε απόλυτα σαφής ότι αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί υποχρέωση των φαρμακευτικών τμημάτων, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε τα δέοντα προς τις ΥΠΕ, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα και να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω προβλήματα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση παραμένοντας στη διάθεσή σας για κάθε μελλοντική συνεργασία. 


Ακολούθως το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ απέστειλε Επιστολή προς τους συναδέλφους στην οποία τονίζει ότι επειδή το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε καταιγισμό εγγράφων που αφορούν στην εκτέλεση εργασιών αναφορικά με:

α) τον έλεγχο τιμών φαρμάκων βάσει Παρατηρητηρίου
β) τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας Business Exchanges για τις παραγγελίες φαρμάκων από τις συμβάσεις ΕΠΥ
γ) την ενημέρωση του κεντρικού ηλεκτρονικού μητρώου δημοσίων συμβάσεων (ΑΔΑΜ-AGORA),

θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι παραπάνω εργασίες, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν υποχρέωση των Φαρμακευτικών τμημάτων.

Τα νοσοκομειακά φαρμακεία ήδη εκτελούν ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσα από τα πληροφοριακά τους συστήματα. Η καταγραφή των αιτούμενων στοιχείων πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο, είτε με τη διαδικασία της σύζευξης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων, είτε με τη συγκέντρωση και καταχώρισή τους από άλλη υπηρεσία.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της ΕΠΥ το Παρατηρητήριο τιμών επικαιροποιείται εντός της εβδομάδας σύμφωνα με το τρέχον δελτίο τιμών. Επίσης θα συμπεριλαμβάνει τα δελτία τιμών παλαιότερων ετών (2011, 2012), καθώς και τις τιμές των συμβάσεων ΕΠΥ 1 και ΕΠΥ 2, που έχουν ολοκληρωθεί.

Θεωρούμε ότι αυτό πλέον, είναι επαρκές για τους επιτρόπους για τον έλεγχο των παραστατικών και την έγκριση των αντίστοιχων ενταλμάτων.

Συνάδελφοι, υποχρέωση του Νοσοκομειακού φαρμακοποιού είναι η διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι παρά την υποστελέχωση των τμημάτων μας, η συμβολή του κλάδου μας στον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας είναι διαρκής και καθοριστική. Πιστεύουμε λοιπόν ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων θα πρέπει να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να μην μας εγκλωβίζουν σε διοικητικού τύπου εργασίες, οι οποίες αφ’ ενός ουδεμία σχέση έχουν με τη φαρμακευτική επιστήμη, αφ’ ετέρου μπορούν να διεκπεραιωθούν με άλλους τρόπους. Η θέσπιση κοινών διαδικασιών από το ΥΥΚΑ την ΕΠΥ και τις ΥΠΕ, είναι επιβεβλημένη και θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη τα ΟΠΣΥ ή άλλα πληροφοριακά συστήματα των νοσοκομείων, προκειμένου να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων.

Πρόθεση της ΠΕΦΝΙ είναι να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς περιφρουρώντας παράλληλα τα δικαιώματα των μελών της

Το Ενημερωτικό Δελτίο  της ΠΕΦΝΙ είναι ΕΔΩ.

Η επιστολή προς την Πρόεδρο της ΕΠΥ είναι ΕΔΩ.

Το Ενημερωτικό Δελτίο για τα θέματα του Παρατηρίου Τιμών και των Ηλεκτρονικών καταχωρήσεων είναι ΕΔΩ.

Πηγή

ΠΕΦΝΙ

Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού – FOSSCOMM 2013


Το Σάββατο, 20 Απριλίου, ξεκινάει το ετήσιο συνέδριο των κοινοτήτων για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό, FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting).

Το FOSSCOMM 2013 (hua.fosscomm.gr) διοργανώνεται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (www.hua.gr) από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής (www.dit.hua.gr) με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr). Το Fosscomm οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 κοινότητες που ασχολούνται με το ΕΛ/ΛΑΚ  και το παρακολουθούν περισσότερα από 500 άτομα. Στόχος του συνεδρίου είναι η διάδοση των Ανοιχτών Τεχνολογιών, η ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα καθώς επίσης η διεύρυνση της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, η ανταλλαγή ιδεών και η διάχυση της διεθνούς εμπειρίας.

Το συνέδριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις και εργαστήρια από μέλη των κοινοτήτων του Ελεύθερου Λογισμικού. Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα καθώς και για Ανοικτά Δεδομένα και Πρότυπα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων που διαθέτουν στην χρήση λογισμικών και υπολογιστών. Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί συνολικά 5 συνέδρια Fosscomm ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη Πάτρα και Σέρρες αντίστοιχα.

Η συμμετοχή στο FOSSCOMM είναι δωρεάν και όλα τα έξοδα διεξαγωγής καλύπτονται από χορηγίες. Η διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές και θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση στο διαδίκτυο.

Οι θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου γύρω από τις οποίες θα γίνουν οι παρουσιάσεις είναι οι εξής:

Development, Services & GUIs, Infrastructure & Scaling, Arduino, Hacks, Design & 3D Printing, Development & Applications, Services & Security, Education, Web και Communities

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις θα διεξαχθούν εργαστήρια τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν πρακτικά με συγκεκριμένα εργαλεία. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο συνέδριο και ειδικότερα στα εργαστήρια καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη σχετική φόρμα συμμετοχής (hua.fosscomm.gr/workshops_form.jsp) λαμβάνοντας υπόψη ότι για τα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων, και όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διαβάσει τις περιγραφές και τις απαιτήσεις των εργαστηρίων (hua.fosscomm.gr/workshops.jsp).

Στο συνέδριο θα διεξαχθούν επίσης και δύο στρογγυλά τραπέζια συζήτησης.

Το Σάββατο το απόγευμα με θέμα “Πολιτικές Ανοικτών Τεχνολογιών στην Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση” με καλεσμένους εκπροσώπους από τη Δημόσια Διοίκηση, και

την Κυριακή το απόγευμα με θέμα “Πως λειτουργεί και πως συμμετέχω σε μία κοινότητα εθελοντών Ανοιχτών Τεχνολογιών” με καλεσμένους εκπροσώπους από ελληνικές κοινότητες διεθνών projects.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, το πρόγραμμα, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες πρόσβασης με σχετικό χάρτη, θα βρείτε στο σχετικό ιστότοπο (http://hua.fosscomm.gr).

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ 

H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commons και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.

Πηγή

Κείμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Δέσποινα Μητροπούλου, ΕΕΛ/ΛΑΚ



Ενημερωτικό σημείωμα για τις εκκρεμότητες των ηλεκτρονικών δημοπρασιών της ΕΠΥ


Από την συν. Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιό ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός", πήραμε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα που αφορά την ΕΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας).

Ενημερωτικό σημείωμα

Σε πρόσφατη συνάντησή μου με την κ. Καστανιώτη, Πρόεδρο της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), σε σχέση με τις εκκρεμότητες των ηλεκτρονικών δημοπρασιών στις οποίες συμμετείχα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας, ενημερώθηκα για τα παρακάτω θέματα, για τα οποία θεωρώ χρήσιμο να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.

Οι τιμές των φαρμάκων που προμηθεύονται τα νοσοκομειακά φαρμακεία, είναι εκείνες που προκύπτουν από τις συμβάσεις που υπογράφει η ΕΠΥ και εκείνες που περιέχονται στα Δελτία Τιμών (Δ.Τ.).

Σε σχέση με το πρώτο, η κ. Καστανιώτη με ενημέρωσε ότι όλες οι συμβάσεις αποστέλλονται σε όλα τα νοσοκομεία και η ημερομηνία έναρξης ισχύος της τιμής κάθε δημοπρασίας με την οποία θα προμηθευόμαστε τα φάρμακα, θα αναφέρεται ρητά σε κάθε σύμβαση.

Για τα φάρμακα για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική δημοπρασία, και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν συμβάσεις της ΕΠΥ, ισχύουν οι τιμές του τελευταίου Δ.Τ.

Για να διευκολυνθούν οι συναλλαγές των νοσοκομείων με τις υπηρεσίες Παρέδρων και για να μην απορρίπτονται εντάλματα προηγούμενων χρόνων, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΠΥ όλα τα Δ.Τ. των ετών 2011, 2012 και 2013.

Τέλος η κ. Καστανιώτη με διαβεβαίωσε ότι η ΕΠΥ προτίθεται να επικαιροποιήσει τις τιμές του Παρατηρίου σύντομα.

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ


Πηγή

Κείμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Τσικαλάκη Ειρήνη, Δ/ντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

12/4/13

Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.) με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στην Αλεξανδρούπολη, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου και με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Shire Hellas.

Παρά την εξειδικευμένη θεματολογία, περισσότεροι από 180 ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας, καθώς και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Επιστημονική Συνάντηση Ενημέρωσης της Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ. για τις Σπάνιες Παθήσεις και τα Ορφανά Φάρμακα.


Την Επιστημονική Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Νικόλαος Ραπτόπουλος, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, Θεοδώρα Γκιόκα, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και Αναστάσιος Τερζής, Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου.

Πρόεδρος και Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο κος Δημοσθένης Μπούρος, Καθηγητής Πνευμονολογίας Δ.Π.Θ., Πρόεδρος Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ., ο οποίος έκανε και την εισαγωγή στα Σπάνια Νοσήματα και τα Ορφανά Φάρμακα.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν τέσσερις ομιλίες για συγκεκριμένες σπάνιες παθήσεις, από τους εξειδικευμένους ιατρούς:

(α) Δρ. Νικόλαος Κουτσοστάθης, Αλλεργιολόγος, Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ο οποίος παρουσίασε το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα,
(β) Δημήτριος Ζαφειρίου, Καθηγητής Παιδιατρικής Νευρολογίας – Αναπτυξιολογίας Α.Π.Θ., Α΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, που ανέπτυξε το Σύνδρομο Hunter,
(γ) Πελαγία Κρίκη, Νεφρολόγος, Επιμελήτρια Β΄, Νεφρολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, για τη Νόσο Fabry,
(δ) Ιωάννης Κοτσιανίδης, Επίκουρος Καθηγητής Αιματολογίας Δ.Π.Θ., Αιματολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, για τη Νόσο Gaucher.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα προς τους ομιλητές, ενώ τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης στην αντιμετώπιση των σπάνιων νοσημάτων και στην πορεία της υγείας των ασθενών.

Πληροφορίες: Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων Τηλ.: 210 6516988, 210 6533770 - Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Ανδριάνα Βαρύγιαννη

Πηγή

ΕΕΣΠΟΦ

11/4/13

Διασυνδέοντας τις υπηρεσίες υγείας και η χρήση των διεθνών προτύπων


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του 8ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athens Hilton από 13-15 Δεκεμβρίου 2012, οι παρουσιάσεις των ομιλητών που πήραν μέρος.

Η παρουσίαση “Διασυνδέοντας τις υπηρεσίες υγείας και η χρήση των διεθνών προτύπων” έγινε στη διάρκεια της Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ", στις 13 Δεκεμβρίου 2012, 12:00-14:00, στην αίθουσα Τερψιχόρη Β΄.



Η περίληψη της παρουσίασης είναι ΕΔΩ.

Πηγές

Ιστοσελίδα Συνεδρίου  

Ομιλίες ανά ομιλητή
Οικονομία και Υγεία σε Κρίση: Αδιέξοδα και Υπερβάσεις
Ηλεκτρονική Υγεία και ανασχεδιασμός διαδικασιών στην υγεία: ευκαιρίες σε περίοδο κρίσης

Έγκριση επιχορήγησης Νοσοκομείων για κάλυψη μέρους δαπανών οικονομικά αδυνάτων, ανασφαλίστων και αλλοδαπών ασθενών

Εκδόθηκε η έγκριση επιχορήγησης Νοσοκομείων για κάλυψη μέρους δαπανών οικονομικά αδυνάτων, ανασφαλίστων και αλλοδαπών ασθενών.

Ανασφάλιστοι-ΒΕΑΘΘ-ΖΚΞ-signed by nosfar



Πηγή

ΥΥΚΑ

Χορήγηση φαρμάκων από τα κρατικά νοσοκομεία για θεραπεία σοβαρών παθήσεων - επικαιροποίηση


Σύμφωνα με την υπ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. 13833 (ΦΕΚ 235/Β/7-2-13) απόφαση, αναθεωρήθηκαν και συμπληρώθηκαν οι κατάλογοι φαρμακευτικών προϊόντων που χορηγούνται για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών από τα Δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές άνω των 60 κλινών (Παράρτημα 1) και από τα Νοσοκομεία, φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικά φαρμακεία (Παράρτημα 2).

Στους εν λόγω καταλόγους, δεν έχουν συμπεριληφθεί φαρμακευτικά προϊόντα, που η χορήγησή τους γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.

Ειδικότερα, τα φαρμακευτικά αυτά ιδιοσκευάσματα ανήκουν στις κατωτέρω κατηγορίες:

1.Αντιρετροϊκά
2.Αντιαιμορροφιλικοί Παράγοντες
3.Ανταγωνιστές αυξητικής ορμόνης
4.Αυξητική ορμόνη
5.Παρεντερικά διαλύματα Γλυκόζης 50%

Επισημαίνεται ότι, τα αναφερόμενα φαρμακευτικά προϊόντα, που προορίζονται μόνο για νοσοκομειακή χρήση, η χορήγησή τους θα εξακολουθήσει να γίνεται κανονικά όπως μέχρι σήμερα, από τα φαρμακεία των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Το έγγραφο έχει ΑΔΑ: ΒΕΑΘΘ-ΚΗΖ

Πηγή

Ενημέρωση μέσω φαξ και email μετά την συνεχή και επίμονη προσπάθεια της συν. Κουνάδη - Μαστρογιάννη Ελένη, Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"

Ημερίδα - Συνέδριο ευαισθητοποίησης των Λειτουργών Υγείας σε στρατηγικές, δράσεις και συστήματα βελτίωσης της ποιότητας


Η Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας διοργανώνει Διημερίδα - Συνέδριο στην Ρόδο, στις 9 - 10 Μαϊου 2013, με θέμα:

"Ημερίδα - Συνέδριο ευαισθητοποίησης των Λειτουργών Υγείας σε στρατηγικές, δράσεις και συστήματα βελτίωσης της ποιότητας"

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL, οδός Μιαούλη και Παπανικολάου, Ρόδος (χώρα).

Το έγγραφο του ΥΥΚΑ είναι το Αρ. Γ.Π. οικ. 28-03-2013.

Για την συμμετοχή στο Συνέδριο τα έξοδα θα καλυφθούν από τις Υπηρεσίες των συμμετεχόντων.

Πηγή

ΥΥΚΑ

10/4/13

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης


Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Απριλίου 2013.

Τα μέλη του ΔΣ είναι:

  • Πρόεδρος: Μακριδάκη Δέσποινα, Γ.Ν. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» 
  • Αντιπρόεδρος: Σπυριδάκη Κατερίνα, Γ.Ν. «ΛΑΪΚΟ» 
  • Γενικός Γραμματέας: Γούλας Βασίλης, Γ.Ν. «ΑΓΡΙΝΙΟΥ» 
  • Οργανωτικός Γραμματέας: Αγγελοπούλου Βασιλική, Γ.Ν. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» 
  • Ταμίας: Τοδούλου Ράνια, ΠΑΟΝ. «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» 
  • Αναπληρωματική Ταμίας: Γεννηματά Δήμητρα, Γ. Ν. «Ν.Ε.Ε.Σ.» 
  • Μέλος: Πετρόγγονας Μαρίνος, Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ 
  • Μέλος: Ρηνάκη Ελένη, Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ 
  • Μέλος: Ευσταθίου Ρούλα, Γ.Ν. «ΘΡΙΑΣΙΟ»

H Nosfar συγχαίρει όλους τους / τις συναδέλφους και εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Πηγή

ΠΕΦΝΙ

6/4/13

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης της 6ης Απριλίου 2013


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Απριλίου 2013, τα οποία είναι:


Ψήφισαν 112, Λευκά 2, Άκυρα 4, Έγκυρα 106

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. έλαβαν:
 

1
ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
72
2
ΓΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
60
3
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)
52
4
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
46
5
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
42 
6
ΠΕΤΡΟΓΓΟΝΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
42
7
ΡΗΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
40
8
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ)
30
9
ΤΟΔΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
27
10
ΤΡΕΜΠΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)
27 
11
ΚΑΚΑΛΙΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΙΑ)
26
12
ΠΑΡΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)
24
13
ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ)
22

Οι εννέα πρώτοι είναι μέλη του Δ.Σ..

Για την ένατη θέση, λόγω ισοψηφίας, έγινε κλήρωση και κληρώθηκε η κα Τοδούλου Ουρανία.

Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι αναπληρωματικοί.

Για την ελεγκτική επιτροπή έλαβαν:
  • ΔΑΝΙΗΛΟΥΔΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ               54 
  • ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ ΡΙΤΑ                            49 
  • ΣΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)   47 
Η Εφορευτική Επιτροπή

Ασημακοπούλου Ευσταθία
Μαστρογιάννη Ελένη
Τζωρτζοπούλου Κατίνα

ΑΠ. ΕΚΛΟΓ 1 

H Nosfar συγχαίρει όλους τους / τις συναδέλφους και εύχεται να επιτύχουν στο δύσκολο έργο τους για το καλό όλων των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών που υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής.

Πηγή

ΠΕΦΝΙ

Νέα εφαρμογή συνεργασίας και άμεσης ενημέρωσης για τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς της 7ης ΥΠΕ Κρήτης


Για μια ακόμη φορά η 7η ΥΠΕ Κρήτης εφαρμόζει πρωτοποριακά προγράμματα. Μετά την ολοκλήρωση του ΟΠΣΥ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας) το οποίο έχει συνδεδεμένα και τα 8 οκτώ Νοσοκομεία με κοινά προγράμματα και βάσεις δεδομένων (βλ. ανάρτηση στη Nosfar), αναπτύσσονται και εφαρμογές από την ίδια την ΥΠΕ.

Η Δ/νση Πληροφορικής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αναπτύσει εφαρμογές, με εργαλεία Ανοιχτού Κώδικα (OpenSource) όπως 14 ιστοχώρους των Κέντρων Υγείας για την ενημέρωση των πολιτών, που κατασκεύασε και έθεσε σε εφαρμογή σε συνεργασία με τα 14 Κέντρα Υγείας του νησιού, Εφαρμογή ενημέρωσης απολογιστικών στοιχείων ΠΠΥΥ Μονάδων Υγείας, Εφαρμογή παρακολούθησης εξάπλωσης πληροφοριακών συστημάτων των μονάδων υγείας, Σύστημα διαχείρισης εφημεριών 7ης ΥΠΕ. Η πιό πρόσφατη εφαρμογή που ανέπτυξε είναι η ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, με πρωτοβουλία, ιδέα και ενθάρυνση του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Γεώργιου Νεοφώτιστου.

Η πλατφόρμα επικοινωνίας αναπτύχθηκε προκειμένου να συμβάλλει στη μείωση φαινομένων έλλειψης υγειονομικού υλικού ή φαρμάκων. Μέσω της πλατφόρμας αυτής γίνεται άμεση ενημέρωση-συνεργασία μεταξύ των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, προκειμένου να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών ελλείψεων σε υλικά ή φάρμακα. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης της Διοίκησης. Η αμεσότητα ενημέρωσης οφείλεται κύρια στο ότι συνδυάζει την αποστολή SMS, emails και βέβαια τον παραδοσιακό τρόπο του blogging/chatting. Η πλατφόρμα επιτρέπει την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των φαρμακευτικών τμημάτων, καθώς ενημερώνει αυτόματα όλα τα φαρμακευτικά τμήματα για πιθανό πρόβλημα ενός φαρμακείου (πχ ελλείψεις υλικών) και επιτρέπει την γρήγορη ανταλλαγή απόψεων/λύσεων, καθώς οι πληροφορίες ανταλλάσσονται άμεσα και προς όλους τους εμπλεκόμενους. Ταυτόχρονα επιτρέπει (αν ο συντονιστής φαρμακοποιός το κρίνει σκόπιμο) και την άμεση ενημέρωση των διοικήσεων σε πιθανές ελλείψεις υλικών. Η ενημέρωση των συναδέλφων δεν απαιτεί τη συνεχή παρακολούθηση της πλατφόρμας, καθώς στέλνονται emails και SMS στα κινητά τηλέφωνα που έχουν πιστοποιηθεί.


Πηγές

ΟΠΣΥ Κρήτης
7η ΥΠΕ Κρήτης
7η ΥΠΕ Κρήτης - Κέντρα Υγείας
7η ΥΠΕ Κρήτης - Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί
Δ/νση Πηροφορικής 7ης ΥΠΕ Κρήτης

3/4/13

Εκλογές ΠΕΦΝΙ-Ένωσης 2013: επιστολή της υποψήφιας Βασιλικής Αγγελοπούλου


Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Φίλες και φίλοι,

Ενόψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Απριλίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, θα ήθελα να παρουσιάσω τις θέσεις μου αναφορικά με τα επαγγελματικά θέματα που μας αφορούν καθώς, ως υποψήφια, ζητώ την ψήφο σας.

Ονομάζομαι Αγγελοπούλου Βασιλική. Εδώ και δεκαέξι χρόνια υπηρετώ ως μάχιμη Νοσοκομειακή Φαρμακοποιός στο Γ.Ν.Α. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ». Τα τελευταία δύο έτη δε, κατέχω την θέση του Διευθυντού του τμήματος.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά, η οποία ξεκίνησε από την εσωτερική ανάγκη μου να αγωνιστώ για την βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας μας, άρχισε τρία χρόνια πριν, όπου συμμετείχα στο Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ν.Ι.- Ένωσης, στην αρχή ως αναπληρωματικό και στην συνέχεια ως τακτικό μέλος.

Η βραχύχρονη, αλλά καθόλα πολύτιμη, εμπειρία μου, με βοήθησε να αποκρυσταλλώσω τις απόψεις μου, όχι μόνο σχετικά με το ποιους στόχους θα πρέπει να θέσει το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., αλλά και σχετικά με το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το συλλογικό μας όργανο.

Με γνώμονα την ριζική ανασυγκρότηση αλλά και την επιβαλλόμενη διαφάνεια των διαδικασιών, θεωρώ ότι μερικές από τις άμεσες διεκδικήσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα πρέπει να είναι οι ακόλουθες :
  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ. ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΚΩΔΙΚΩΝ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ., ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΔΡΑΣΕΩΝ, ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ 
  • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ- ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ (όπως π.χ. βίαιη περικοπή του Ανθυγιεινού επιδόματος από συναδέλφους που το έπαιρναν, ενώ κανονικά θα έπρεπε να δοθεί σε όλους!) 
  • ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΛΛΗΨΕΙΣ (π.χ. επαναφορά επιστολικής ψήφου, δυνατότητα γενικών συνελεύσεων με την χρήση νέων τεχνολογιών, αποσαφήνιση λειτουργίας περιφερειακών τμημάτων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης τους κά) 
  • ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 108/93, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΥΣ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ 
  • ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
  • ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΑΦΙΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ Ή ΟΧΙ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΑΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΦΝΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΣΠΑ) ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Συνάδελφοι ‘ταξιδεύουμε ακυβέρνητοι σε μια τρικυμισμένη θάλασσα’, χωρίς κατευθυντήριο σχεδιασμό και σε πλήρη σύγχυση! Οι παραπάνω προτάσεις, κοινός τόπος για κάθε νοσοκομειακό Φαρμακοποιό, αποτελούν για μένα «ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ».

Ήρθε η στιγμή, όλοι μαζί, να δώσουμε ένα ηχηρό «παρών» στις επικείμενες εκλογές ώστε από Δευτέρα να έχουμε ένα ισχυρό, ευρείας αποδοχής, Δ.Σ..

Ήρθε η στιγμή να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα αλλά και να απαιτήσουμε το συμμετοχικό μας προκειμένου όχι μόνο να αποθαρρύνουμε αυθαιρεσίες αλλά και να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες για το καλό όλων μας!

Άσχετα από τις προσωπικές προτιμήσεις ή επιδιώξεις, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Με τιμή

Βασιλική Αγγελοπούλου 


Πηγή

Επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Βασιλική Αγγελοπούλου, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Θετικός κατάλογος συνταγογραφούμενων φαρμάκων - Θετική λίστα


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος B', Αρ. Φύλλου 692, 26 Μαρτίου 2013, Αριθμ. οικ. 29311, δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση με θέμα: "Έγκριση του θετικού καταλόγου του άρθρου 12 παρ. 1 εδάφιο α΄ του Ν. 3816/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει".

Στην Απόφαση αναφέρεται ότι:

"Εγκρίνεται ο θετικός κατάλογος συνταγογραφούμενων φαρμάκων της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του Ν. 3816/2010, ως αυτός καταρτίστηκε από την αρμόδια Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης του Θετικού Καταλόγου, ο οποίος και επισυνάπτεται εις την παρούσα.

Μεταξύ των φαρμακευτικών σκευασμάτων της δραστικής ουσίας και της συγκεκριμένης περιεκτικότητας που έχει συνταγογραφηθεί, ο φαρμακοποιός οφείλει να χορηγεί εκείνο, η λιανική τιμή του οποίου συμπίπτει με την ασφαλιστική τιμή του και είναι το φθηνότερο.

Σε περίπτωση κατά την οποία επιλεγεί φαρμακευτικό σκεύασμα η λιανική τιμή του οποίου είναι μεγαλύτερη από την ασφαλιστική, η προκύπτουσα διαφορά επιμερίζεται κατά 50% στον ασθενή και κατά 50% στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργείται η υπ’ αριθμ. 110708/16.11.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3047) υπουργική απόφαση, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ.ΓΠοικ.112470/28.11.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3165) υπουργική απόφαση."

Σημείωση Nosfar: Στην σελίδα 12252, κάτω από την κατηγορία "Α02BC - Αναστολείς της αντλίας πρωτονίων", αναφέρεται: Περιορισμός: Αποζημιώνονται μόνο για τη θεραπεία πεπτικού έλκους και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Συνταγογράφηση μόνο από γαστρεντερολόγους".


Μπορείτε να μεταφορτώσεται την Απόφαση στον υπολογιστή σας από ΕΔΩ.


Πηγή

Εθνικό Τυπογραφείο

1/4/13

Εκλογές ΠΕΦΝΙ-Ένωσης 2013: επιστολή της υποψήφιας Ρηνάκη Ελένης


Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την υποψηφιότητά μου για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦΝΙ και για τους βασικούς άξονες που χαρακτηρίζουν αυτή την υποψηφιότητα.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι ως νοσοκομειακός φαρμακοποιός και είμαι μέλος της ΠΕΦΝΙ. Ενδιαφέρομαι για τη συνέχεια ύπαρξης του συλλόγου και κυρίως για την ενίσχυση του θεσμικού του ρόλου και προς την κατεύθυνση αυτή προτίθεμαι να συνδράμω αν εκλεγώ στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο και θεωρώ αυτονόητο να ενημερώσω τους συναδέλφους για το τι σκέφτομαι και το πώς «δεσμεύομαι» να λειτουργήσω στα πλαίσια του νέου ΔΣ. 
  • Τρόπος λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου: Θεωρώ ότι αυτό που προέχει στη λειτουργία του ΔΣ είναι η τήρηση διαδικασιών και η διαφάνεια. Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι ανοιχτές σε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να τις παρακολουθήσει. Θα πρέπει να ενημερώνονται όλοι οι συνάδελφοι, μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στον ιστότοπο της ΠΕΦΝΙ, για τις συνεδριάσεις του ΔΣ και τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν, να αναρτώνται σύντομα πρακτικά των συνεδριάσεων, οι αποφάσεις που ελήφθησαν καθώς και η άποψη της μειοψηφίας. Τα οικονομικά του συλλόγου (έξοδα, χορηγίες) θα πρέπει να ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο). 
  • Αναθεώρηση καταστατικού: Το υφιστάμενο καταστατικό περιλαμβάνει σημεία που χρήζουν βελτίωσης προκειμένου να μπορεί να ικανοποιήσει το λόγο ύπαρξης της ΠΕΦΝΙ και των στόχων της. Για παράδειγμα, θεωρώ απαραίτητο να επανέλθει η επιστολική ψήφος. Κάθε άλλο σενάριο αποκλείει τους εφημερεύοντες συναδέλφους και δε βοηθά στη δημοκρατική λειτουργία της Ένωσης. 
  • Ενίσχυση της επιστημονικής και επαγγελματικής θωράκισης των νοσοκομειακών φαρμακοποιών: Αντικείμενο της καθημερινότητά μας είναι η άσκηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής∙ η ΠΕΦΝΙ οφείλει να υποστηρίζει και να προάγει την εκπαίδευση και την εξειδίκευση για όλους τους συναδέλφους και με τρόπο προσβάσιμο από όλους, με σκοπό να γινόμαστε όλοι καλύτερα καταρτισμένοι στον συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο μας και στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνουν οι σύγχρονες συνθήκες. 
  • Η ένταξη της ΠΕΦΝΙ σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. Εξακολουθούμε να μη διατυπώνουμε ρητά το συνδικαλιστικό μας ρόλο, παρά το ότι προβλέπεται από το καταστατικό. Το δικαίωμα συμμετοχής σε απεργίες ως σώμα αλλά και η κατοχύρωση συνδικαλιστικών αδειών είναι σημεία «κλειδιά» για να ενισχυθεί ο θεσμικός διαπραγματευτικός μας ρόλος. Η παρέμβαση της ΠΕΦΝΙ κάθε φορά που ένας συνάδελφος απευθύνεται σε αυτή πρέπει να καταστεί άμεση και επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. 
Ανεξάρτητα με τις όποιες προσδοκίες του καθενός μας, αλλαγές πάντα συνέβαιναν. Σήμερα συμβαίνουν ακόμα πιο εκτεταμένες και με πιο ταχύ ρυθμό. Είναι στο χέρι μας να συμφωνήσουμε σε βασικές δεσμεύσεις και να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ως τέτοια που είναι – όχι σαν αυτή που ήταν, ούτε σαν αυτή που θα θέλαμε να είναι. Η γκρίνια για το «τι μας πήραν» και το «πού μας έφτασαν» δεν αποτελεί για εμένα σημαία για αυριανές διεκδικήσεις. Η δική μου δέσμευση αφορά στην αξίωση του ρόλου μας με την ενίσχυση των επιστημονικών, επαγγελματικών και δημοκρατικών χαρακτηριστικών μας.

Με εκτίμηση

Ελένη Ρηνάκη 

Σημείωση Nosfar 
Μπορείτε να μεταφορτώσετε την επιστολή στον υπολογιστή σας από ΕΔΩ

Πηγή

Επιστολή μέσω Dropbox από: Ρηνάκη Ελένη, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός, Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Εκλογές ΠΕΦΝΙ-Ένωσης 2013: επιστολή του υποψήφιου Πετρόγγονα Μαρίνου


Αγαπητοί συνάδελφοι,

ονομάζομαι Πετρόγγονας Μαρίνος και εργάζομαι ως Ν. Φαρμακοποιός στο Γ.Ν.Χανίων. Με τη επιστολή αυτή θα επιχειρήσω να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις μου σχετικά με θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, για την υλοποίηση των οποίων θα ήθελα να εργαστώ μέσα από την ΠΕΦΝΙ. Για το λόγo αυτό, είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές για μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦΝΙ.

Σε μια δύσκολη περίοδο που είναι γεμάτη προβλήματα για όλους τους Έλληνες δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο κλάδος μας. Οι προκλήσεις είναι πολλές, τα «ανοιχτά θέματα» ακόμα περισσότερα. Για το λόγo αυτό, το νέο ΔΣ της ΠΕΦΝΙ θα πρέπει να δρομολογήσει πολλές δράσεις, προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 
 
Ορισμένες από αυτές τις δράσεις θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι:
  1. Πρώτα απ’ όλα το Δ.Σ. θα πρέπει να οργανώσει τις διαδικασίες λειτουργίας του, σεβόμενο το καταστατικό, τους ρόλους, τις αρμοδιότητες και να λειτουργεί συλλογικά και με διαφάνεια.
  2. Θα πρέπει να επανεξετάσει το καταστατικό και να προτείνει αλλαγές, ώστε και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, να γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία της ΠΕΦΝΙ (π.χ. θα πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα της απαρτίας στις Γενικές Συνελεύσεις, το θέμα των εκλογών, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή όλων ισότιμα σε αυτές κ.α.)
  3. Το Δ.Σ. να δράσει ώστε η ΠΕΦΝΙ να ενταχθεί σε Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό και να αναλάβει έντονο συνδικαλιστικό-διεκδικητικό ρόλο, έτσι ώστε, όπου δεν βρίσκουμε κατανόηση, να απαιτούμε για λύσεις. Κάποιες από τις απαιτήσεις μας πρέπει να είναι:
  • Προσλήψεις προσωπικού και γενικά ανακούφιση της πίεσης που δέχονται τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία.
  • Να ξεκαθαριστεί το μισθολογικό-βαθμολογικό καθεστώς του κλάδου, με το ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο.
  • Να γίνει η αναθεώρηση του Π.Δ 108/ 93 και του ρόλου του Ν. Φαρμακοποιού στο σύγχρονο ΕΣΥ.
  • Να μας δοθεί το επίδομα Ανθυγιεινής εργασίας σαν εργαστηριακοί.
    1. Θεωρώ πολύ σημαντικό θέμα την ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου των Ν. Φαρμακοποιών. Δεν μπορεί να συνεχίσει να είμαστε διαχειριστές κάθε άσχετου υλικού, διοικητικοί, λογιστές, υπάλληλοι Πληροφορικής και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο κάθε Διοικητής Νοσοκομείου. Πρέπει να αναδειχτεί ο Ιατρικός- Επιστημονικός ρόλος μας, κάτι που απαιτεί την επιμόρφωσή μας. Η γνώση μπορεί να αναβαθμίσει το ρόλο μας και η ΠΕΦΝΙ μπορεί να δώσει αυτή τη δυνατότητα στα μέλη της, που το επιθυμούν (π.χ. μέσα από συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια).
    2. Επίσης θεωρώ ότι το νέο Δ.Σ. της ΠΕΦΝΙ θα πρέπει να προετοιμάσει μια συζήτηση για το ρόλο των Ν. Φαρμακοποιών και πως τον οραματιζόμαστε, κάτι που απαιτεί τη συμμετοχή όλων των μελών. Πρέπει να παραδειγματιστούμε και να προσεγγίσουμε πιο εξελιγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν μπορεί σε όλη την Ευρώπη να συζητάνε για Συνταγογράφους Φαρμακοποιούς και στην Ελλάδα να μην έχουμε ανακαλύψει τους Κλινικούς Φαρμακοποιούς! Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ευαισθητοποίηση των αρχών.
    3. Η ΠΕΦΝΙ θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι αρωγός απέναντι στα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο περιβάλλον της εργασίας τους. Θα πρέπει να είναι σε θέση να ασκεί πίεση για αυτά προς κάθε κατεύθυνση. Σαν συνδικαλιστικό όργανο θα πρέπει να διεκδικήσει το σεβασμό που της αντιστοιχεί από κάθε φορέας διοίκησης. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε κάθε εγκύκλιος που αφορά το φάρμακο να αγνοεί τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία και εκ των υστέρων να ψάχνουμε «τι ισχύει για εμάς».
    4. Επίσης στις διεκδικήσεις μας θα πρέπει να προστεθούν η ανάγκη για μείωση της γραφειοκρατίας, με την απλοποίηση των νόμων (ναρκωτικά, οινόπνευμα, διαγωνισμοί φαρμάκων, απαιτήσεις από ΕΠΥ κ.α.)
    5. Τέλος, προς όφελος της εργασίας μας πρέπει να διεκδικήσουμε την βελτίωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος και των εργαλείων που έχουμε. Συγκεκριμένα θα πρέπει να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Νοσοκομειακών Φαρμακείων και την εισαγωγή αυτοματισμών, όπου αυτοί μπορούν να διευκολύνουν την εργασία μας. Για το σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλα αυτά τα θέματα, καθώς και άλλα πολλά, θα αντιμετωπίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦΝΙ και για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα απαιτείται πολύ δουλειά, ιδέες, σωστή προετοιμασία και συνεργασία όλων. Στη προσπάθεια αυτή ο στόχος όλων μας είναι κοινός, να δουλέψουμε προς όφελος του κλάδου και των συναδέλφων. Οι όποιες διαφωνίες πρέπει να λύνονται μέσα από τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών. Αν συμβαίνει αυτό, κάτι για το οποίο θα προσπαθώ πάντα, πιστεύω ότι θα υπάρξει το θετικό κλίμα και η ομαδική εργασία στο νέο Δ.Σ., που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πετρόγγονας Μαρίνος

Σημείωση Nosfar
Μπορείτε να μεταφορτώσετε την επιστολή στον υπολογιστή σας από ΕΔΩ.

Πηγή

Επιστολή μέσω Dropbox από: Πετρόγγονας Μαρίνος, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός, Γενικό Νοσοκομείο Χανίων