2/12/13

Η εφαρμογή και διαχείριση των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων


Κατά τη διάρκεια του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2013, οργανώνεται το 2ο Προσυνεδριακό Φροντιστήριο για την εφαρμογή και διαχείριση των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων.

Σκοπός των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων είναι η προαγωγή της ιατρικής, η οποία βασίζεται σε τεκμηρίωση και η ασφάλεια των ασθενών, ενώ παράλληλα αποτελούν ένα πλαίσιο αναφοράς και ελέγχου.

Η εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων δίνει έμφαση στην σημασία της ορθής θεραπείας και συνταγογράφησης με στόχο τον έλεγχο της ποιότητας και δευτερευόντως του κόστους. Επίσης, τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα αποτελούν εργαλείο αντιμετώπισης της υπέρμετρης συνταγογράφησης και του υψηλού κόστους που αυτή προκαλεί, προκειμένου να επιτευχθεί ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης, που αποτελεί βασικό στόχο της δημοσιοοικονομικής εξυγίανσης της χώρας.

4 Δεκεμβρίου 2013


Μπορείτε να μεταφορτώσετε το πρόγραμμα του Φροντιστηρίου και από ΕΔΩ.

Για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου : 9o ΕΣΔΥ – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου σε συνοπτική μορφή παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ

Για το Πρόγραμμα όλων των Φροντιστηρίων πατήστε ΕΔΩ.

Πηγές

http://www.healthpolicycongress.gr/
http://nosfar.blogspot.gr/2013/08/9-30.html

Ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από: Όλγα Οικονόμου, Πρόεδρος Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, Διοικήτρια Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, Επιστημονική Εταιρεία Φαρμακοποιών Νοσοκομείων