25/8/13

Συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για θέματα θεσμικά, λειτουργικά, υποστελέχωσης και διαθεσιμότητας


Στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ αναρτήθηκε ενημερωτικό δελτίο για την συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για θέματα θεσμικά, λειτουργικά, υποστελέχωσης και διαθεσιμότητας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι την Δευτέρα 19/8/13 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ (Μακριδάκη Δ., Σπυριδάκη Α., Γούλας Β., Τοδούλου Ε., Ευσταθίου Σ.) με τον Υπουργό Υγείας κο Σπ. – Άδ. Γεωργιάδη και τον Γεν. Γραμματέα κον Πελ. Καλλίρη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο σύμβουλος του υπουργού, συνάδελφος κος Χαρ. Καραθάνος.

Στη συνάντηση, που κράτησε μιάμιση ώρα και έγινε σε κλίμα θετικό, αναπτύχθηκαν στον κο Υπουργό τα υφιστάμενα προβλήματα του κλάδου (θεσμικά και λειτουργικά) και κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποστελέχωση των νοσοκομειακών φαρμακείων και στο προς εφαρμογή μέτρο της διαθεσιμότητας.

Από την πλευρά του Υπουργού υπήρξε η αναγνώριση της συμβολής των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς και την ορθολογική διαχείριση των πόρων, καθώς και των προβλημάτων που πραγματικά υπάρχουν. Επίσης καταγράφηκε η διάθεση του Υπουργού για συνεργασία προς επίλυση αυτών.

Κατόπιν των ενεργειών της ΠΕΦΝΙ, σε ότι αφορά τον Κλάδο μας, υπήρξε θετική εξέλιξη στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Το ενημερωτικό δελτίο εναι στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ, ΕΔΩ.

Πηγή

ΠΕΦΝΙ