30/7/13

Η ΠΕΦΝΙ ζητάει την εξαίρεση από το μέτρο διαθεσιμότητας- κινητικότητας όλων των Φαρμακοποιών και των Βοηθών Φαρμακείου που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.


Η ΠΕΦΝΙ με Δελτίο Τύπου ζητάει την εξαίρεση από το μέτρο διαθεσιμότητας- κινητικότητας όλων των Φαρμακοποιών και των Βοηθών Φαρμακείου που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Στο δελτίο τύπου αναφέρει ότι με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού υγείας περί κινητικότητας 2500 υγειονομικών, οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, επιστήμονες της Ιατρικής Υπηρεσίας, ανησυχούμε για το μέλλον της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.

Το μέτρο της κινητικότητας στην παρούσα φάση, εξαιρεί μόνο τους γιατρούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη επιμέρους υπηρεσίες που απαιτούνται για την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων με δεδομένη την υπάρχουσα δραματική υποστελέχωση που πλήττει τον κλάδο μας, θεωρεί επιβεβλημένη την εξαίρεση από το μέτρο διαθεσιμότητας- κινητικότητας όλων των συναδέλφων Φαρμακοποιών που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ. καθώς και των υπηρετούντων βοηθών φαρμακείου.

Παράλληλα, τονίζουμε ότι η ενίσχυση των Νοσοκομειακών Φαρμακείων είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη όχι μόνο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και για τον εξορθολογισμό των απαιτούμενων κονδυλίων.

Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.  

Πηγή

ΠΕΦΝΙ