17/6/13

Φάρμακο: Δαπάνη ή Επένδυση Υγείας;


Το 26ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) με τίτλο

"Φάρμακο: Δαπάνη ή Επένδυση Υγείας;"

πραγματοποιείται το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου στην αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., ενώ την Κυριακή το συνέδριο θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της ΟΣΦΕ, σε κλειστή συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 10 π.μ., με εκλογή του προεδρείου της συνέλευσης και την εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΣΦΕ προς την γενική συνέλευση των μελών.

Η ΟΣΦΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) ιδρύθηκε το 1988, στο πρώτο Συνέδριο των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών στο Ηράκλειο Κρήτης. Η δημιουργία της προέκυψε, από την ανάγκη ενιαίας έκφρασης των συνεταιρισμών της χώρας, απέναντι στην πολιτική εξουσία & το ιδιωτικό φαρμακεμπόριο. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, κατόρθωσε να γίνει το κέντρο καθορισμού της στρατηγικής των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών - των μοναδικών επιχειρήσεων με αμιγή ιδιοκτησία απο κεφάλαια φαρμακοποιών - με στόχο την στήριξη & ανάπτυξη του ελληνικού φαρμακείου.

Σήμερα έχει στη δύναμη της, το σύνολο των ΣΥ.ΦΑ., που διαθέτουν 45 κέντρα διανομής, απ΄ άκρου εις άκρον της χώρας μας, και εξυπηρετούν με πολλαπλές παραδόσεις ημερησίως 5.500 φαρμακεία! Ο συνολικός κύκλος εργασιών των μονάδων το 2009, προβλέπεται στα 2.500 εκ. ΕΥΡΩ, απασχολούν 1.500 συνεργάτες & διαθέτουν ένα στόλο 260 φορτηγών & 150 μοτοποδηλάτων, για την πλήρη & άμεση εξυπηρέτηση του φαρμακείου! Αυτή η δραστηριότητα μας οδήγησε στον έλεγχο του 50%, των διακινουμένων εντός της Ελλάδας, φαρμακευτικών προϊόντων της Ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς!

Η ΟΣΦΕ με σεμινάρια, ημερίδες, κεντρικές συμφωνίες και πολιτικές & νομικές παρεμβάσεις, προσπαθεί να διατηρεί ενήμερους των εξελίξεων τους φαρμακοποιούς - μετόχους, μέλη των Δ.Σ. & στελέχη - συνεργάτες, ώστε να είναι οι μονάδες στους ρυθμούς της Αγοράς!

Στο επίπεδο της Ελληνικής αγοράς σχεδίασε & ίδρυσε την ΠΑΝΣΥΦΑ ΑΕΕ, εταιρεία που ανήκει 100% στους ΣΥ.ΦΑ., & αναπτύσσει δραστηριότητα στο χώρο των μη φαρμακευτικών προϊόντων φαρμακείου, με κεντρικές συμφωνίες διανομής αλλά & ανάπτυξη προϊόντων " δικής μας ετικέτας ". Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αγοράς, του ενιαίου νομίσματος, ίδρυσε μαζί με τους ΣΥ.ΦΑ. των χωρών Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας & Τουρκίας την SECOF S.A. με έδρα την Μαδρίτη, ώστε στρατηγικά να εκφράζεται σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο.

Πηγές

http://www.ygeia360.gr

http://www.osfe.gr/default.aspx