3/4/13

Εκλογές ΠΕΦΝΙ-Ένωσης 2013: επιστολή της υποψήφιας Βασιλικής Αγγελοπούλου


Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Φίλες και φίλοι,

Ενόψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Απριλίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, θα ήθελα να παρουσιάσω τις θέσεις μου αναφορικά με τα επαγγελματικά θέματα που μας αφορούν καθώς, ως υποψήφια, ζητώ την ψήφο σας.

Ονομάζομαι Αγγελοπούλου Βασιλική. Εδώ και δεκαέξι χρόνια υπηρετώ ως μάχιμη Νοσοκομειακή Φαρμακοποιός στο Γ.Ν.Α. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ». Τα τελευταία δύο έτη δε, κατέχω την θέση του Διευθυντού του τμήματος.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά, η οποία ξεκίνησε από την εσωτερική ανάγκη μου να αγωνιστώ για την βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας μας, άρχισε τρία χρόνια πριν, όπου συμμετείχα στο Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ν.Ι.- Ένωσης, στην αρχή ως αναπληρωματικό και στην συνέχεια ως τακτικό μέλος.

Η βραχύχρονη, αλλά καθόλα πολύτιμη, εμπειρία μου, με βοήθησε να αποκρυσταλλώσω τις απόψεις μου, όχι μόνο σχετικά με το ποιους στόχους θα πρέπει να θέσει το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., αλλά και σχετικά με το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το συλλογικό μας όργανο.

Με γνώμονα την ριζική ανασυγκρότηση αλλά και την επιβαλλόμενη διαφάνεια των διαδικασιών, θεωρώ ότι μερικές από τις άμεσες διεκδικήσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα πρέπει να είναι οι ακόλουθες :
  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ. ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΚΩΔΙΚΩΝ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ., ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΔΡΑΣΕΩΝ, ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ 
  • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ- ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ (όπως π.χ. βίαιη περικοπή του Ανθυγιεινού επιδόματος από συναδέλφους που το έπαιρναν, ενώ κανονικά θα έπρεπε να δοθεί σε όλους!) 
  • ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΛΛΗΨΕΙΣ (π.χ. επαναφορά επιστολικής ψήφου, δυνατότητα γενικών συνελεύσεων με την χρήση νέων τεχνολογιών, αποσαφήνιση λειτουργίας περιφερειακών τμημάτων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης τους κά) 
  • ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 108/93, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΥΣ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ 
  • ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
  • ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΑΦΙΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ Ή ΟΧΙ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΑΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΦΝΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΣΠΑ) ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Συνάδελφοι ‘ταξιδεύουμε ακυβέρνητοι σε μια τρικυμισμένη θάλασσα’, χωρίς κατευθυντήριο σχεδιασμό και σε πλήρη σύγχυση! Οι παραπάνω προτάσεις, κοινός τόπος για κάθε νοσοκομειακό Φαρμακοποιό, αποτελούν για μένα «ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ».

Ήρθε η στιγμή, όλοι μαζί, να δώσουμε ένα ηχηρό «παρών» στις επικείμενες εκλογές ώστε από Δευτέρα να έχουμε ένα ισχυρό, ευρείας αποδοχής, Δ.Σ..

Ήρθε η στιγμή να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα αλλά και να απαιτήσουμε το συμμετοχικό μας προκειμένου όχι μόνο να αποθαρρύνουμε αυθαιρεσίες αλλά και να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες για το καλό όλων μας!

Άσχετα από τις προσωπικές προτιμήσεις ή επιδιώξεις, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Με τιμή

Βασιλική Αγγελοπούλου 


Πηγή

Επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από: Βασιλική Αγγελοπούλου, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»