13/10/12

Ομάδα εργασίας στον ΕΟΦ για την τιμολόγηση των φαρμάκων


Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, προκειμένου να στελεχωθεί ο μηχανισμός τιμολόγησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη, η ομάδα είναι τετραμελής και απαρτίζεται από:
  • τη φαρμακοποιό κ. Θεώνη Κουστένη (υπηρετεί στον ΕΟΠΥΥ), 
  • τη φαρμακοποιό κ. Ιωάννα Γαλανοπούλου (υπηρετεί στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ), 
  • τον κ. Παναγιώτη Ξένο (υπηρετεί στη Διεύθυνση Οργάνωσης, Απλούστευσης Διαδικασιών και Πληροφορικής του υπουργείου Υγείας) και 
  • την κ. Ελένη Βάρσου, η οποία υπηρετεί στην ίδια διεύθυνση του υπουργείου
Η αρμοδιότητα τιμολόγησης των φαρμάκων ανήκε στο υπουργείο Υγείας, αλλά με πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Μάριου Σαλμά 'πέρασε' στον ΕΟΦ, ο οποίος, ωστόσο, δεν διαθέτει την κατάλληλη στελέχωση.

Η διαδικασία έχει πλούσιο ιστορικό. Στις 15 Ιουνίου 2012, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας είχε αναθέσει, με απόφασή του, στον ΕΟΦ το έργο τιμολόγησης των φαρμάκων. Η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ και στις 10 Σεπτεμβρίου ανακλήθηκε με νέα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά. Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε προφορικά τη διοίκηση του ΕΟΦ ότι θα της αναθέσει την τιμολόγηση στον ΕΟΦ. Η διοίκηση του ΕΟΦ αποδέχτηκε το έργο και συγκρότησε ομάδα εργασίας για την πραγματοποίηση της ανατιμολόγησης.

Πηγή

Iatronet.gr