1/10/12

«Ταιριάζουμε στην Αίγινα», εκδηλώσεις για να αναδειχθούν οι ικανότητες των ατόμων με διαφορετικότητα


Τους σκοπούς των δράσεων και τις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία της πρωτοβουλίας "Ταιριάζουμε στην Αίγινα", παρουσίασαν στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι φορείς και όσοι συμπράττουν ώστε να γίνει πραγματικότητα η συμμετοχή των ανθρώπων με διαφορετικότητα στην καθημερινή ζωή.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο cafe "Αυλή". Τις δράσεις του "Ταιριάζουμε στην Αίγινα", παρουσίασαν μιλώντας στο Aegina Portal οι: Τάκης Σπυριδάκης ηθοποιός, Σάκης Σακιώτης Δήμαρχος Αίγινας, Κατερίνα Γιαννακοπούλου Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, Νεκτάριος Κοντοβράκης εικαστικός, Μαίρη Σταυρίδου από το ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας", Ανθή Μαρμαρινού μουσικός, Διονύσης Αξιώτης Δρομείς Υγείας Αίγινας, Αντώνης Ντελής εκπαιδευτικός - διευθυντής 2ου Δημοτικού, Αρχοντούλα Γεωργοπούλου εκπαιδευτικός, Άννα Ιωαννίδου τραγουδίστρια στιχουργός  (έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων), Παναγιώτης Βέρδης φυσικοθεραπευτής.

Τα άτομα με διαφορετικότητα  διεκδικούν το δικαίωμα συμμετοχής στην καθημερινή ζωή. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα επιβάλλεται η αλλαγή της αντίληψης του κοινωνικού συνόλου και η αποδοχή των  παιδιών και των ενηλίκων, που  πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, ως ισότιμων μελών της κοινωνίας. Αυτός είναι και ο σκοπός των εκδηλώσεων «Ταιριάζουμε στην Αίγινα», μιας πρωτοβουλίας της Κατερίνας  Γιαννακοπούλου και του Πάνου Βέρδη, οι οποίοι ασχολούνται επί σειρά ετών με πολλή αγάπη με άτομα με διαφορετικότητα, καθώς εκπροσωπούν αντιστοίχως τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων   «ΑΛΜΑ» και τον Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία  ωστόσο βρήκε πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία της Αίγινας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί μια ομάδα πρόθυμη να εργαστεί ανιδιοτελώς για την υλοποίηση  της αξιέπαινης ιδέας. Στο πλευρό των διοργανωτών τάχθηκαν επίσης και όλοι οι τοπικοί φορείς, όπως άλλωστε και ο Δήμος Αίγινας, καθώς και επιχειρηματίες του νησιού που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια.  Το τριήμερο πρόγραμμα εστιάζει στην ψυχαγωγία και την  ενημέρωση, καθώς θα υπάρξουν εκδηλώσεις με χορό, τραγούδι, έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών δημοτικού της  Αίγινας, αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή  παιδιών με διαφορετικότητα και μη και μια ημερίδα με πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.



Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει ιδρυθεί αποκλειστικά από ασθενείς με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. Fax: 210-9600131 Τηλ.: 213 2035323 E-mail: samskp@otenet.gr Διεύθυνση: Θ.Χ.Π.Α. Λεωφ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικανική Βάση Ελληνικού), 167 77 ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ιδρύ­θηκε το 1996 ως μη κερδοσκοπικό Σω­ματείο, από ομάδα επιστη­μόνων διαφόρων ειδικοτήτων στο τομέα της ειδικής αγω­γής, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση ατόμων με νοητική υστέρηση και αυ­τισμό, μέσω εκπαιδευτικών, αθλητικών και πο­λιτιστικών δρα­στηριοτήτων και στόχο την κοινωνική ένταξή τους. Το Κέντρο Ημέρας "Alma" δημιουργήθη­κε το 2008 στο πλαίσιο του προγράμ­ματος Ψυχαργώς του Υπουργείου Υγείας. Επικοινωνία Μίλωνος 2 Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 175 63 Π. ΦΑΛΗΡΟ Τηλ./Fax: 2109828150, 2108664100 Ιστοσελίδα: www.almatop.gr  almatop.blogspot.com


Πηγές

Aegina portal Η Πύλη της Αίγινας
Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ)
Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων