30/9/12

Ανάστατοι οι υγειονομικοί με την ένταξη του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ


Την πλήρη αντίθεσή τους στην ένταξη του Ταμείου των Υγειονομικών, των Δικηγόρων και των Μηχανικών (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζουν οι σύλλογοι των γιατρών, των οδοντιάτρων και των φαρμακοποιών, τονίζοντας ότι ο κλάθος θα πρέπει να είναι σε απεργιακή ετοιμότητα, όπως αναφέρεται στο Ygeia360.gr.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν οι:
επισημαίνοντας ότι η ένταξη του ΕΤΑΑ στον υπερχρεωμένο ΕΟΠΥΥ σημαίνει την κατάρρευση των ασφαλιστικών Ταμείων των υγειονομικών, των δικηγόρων και των μηχανικών, τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχει ξεκινήσει η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου, για την οποία υπάρχει χρονικό περιθώριο σύμφωνα με το νόμο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση αυτή,  αναφέρει "Η Καθημερινή", βασίστηκε στο ότι η ένταξη των δύο ταμείων στον ΕΟΠΥΥ αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και για τον λόγο αυτό ασκούνται πιέσεις από την τρόικα για την υλοποίησή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Μαΐου για το ΤΑΥΤΕΚΩ και από 1ης Ιουνίου για το ΕΤΑΑ, ωστόσο εξαιρέθηκαν κάνοντας χρήση διατάξεων πρόσφατου νόμου που τους έδινε αυτή τη δυνατότητα με την προϋπόθεση να συντάξουν αναλογιστική μελέτη και να μη λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση.

Πηγές

Ygeia360.gr
Ygeianet.gr
Η Καθημερινή