12/6/12

Τα Ταμεία των Τραπεζών ΕΤΒΑ (ΤΑΠ – ΕΤΒΑ), Εθνικής (ΤΑΠ – ΕΤΕ) και των Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΠΤΠΓΑΕ), ΤΑΥΤΕΚΩ, ζητούν να εξαιρεθούν από τον ΕΟΠΥΥ


Τρία ταμεία τραπεζών κάνοντας χρήση της τροπολογίας Λοβέρδου (νόμος 4075/2012) ζητούν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Η συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη και αφορά τα Ταμεία των τραπεζών ΕΤΒΑ (ΤΑΠ – ΕΤΒΑ), Εθνικής (ΤΑΠ – ΕΤΕ) και των Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΠΤΠΓΑΕ), τα οποία υπάγονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ ενώ δεν υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χρήστος Μπουρσανίδης οι συγκεκριμένοι τομείς υγείας θα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρις τις 30/4/2012. Οι συνταγές των φαρμάκων θα δίνονται με το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων θα γίνονται με τη διαδικασία που ίσχυε και όχι μέσω του συστήματος e-diagnosis. Χρήση της ίδιας διάταξης αναμένεται να κάνει και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, αποφάσισε στις 26 Απριλίου την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 44 του νόμου 4075/2012 και στο πλαίσιο της απόφασης του, κάλεσε τους επιστημονικούς συλλόγους των ασφαλισμένων να αποφασίσει περί της ένταξης ή μη. Στο σύνολό τους, οι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει την εξαίρεσή τους.



Πηγές

Healthview

ΤΑΥΤΕΚΩ