27/5/12

6o Συνέδριο Επιστημονικού Κέντρου Management Νοσοκομείων "Η πρόκληση της εφαρμογής των DRGs. Πως μπορούμε να ελέγξουμε το κόστος χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα"


Το Επιστημονικό Κέντρο Management Νοσοκομείων, συνεχίζοντας να απαντά στις προκλήσεις της μεταφοράς της θεωρίας στην πράξη, με βάση την επιστημονικά θεμελιωμένη και εμπειρικά τεκμηριωμένη ανάλυση, οργανώνει μία ακόμη εξειδικευμένη θεματική επιστημονική συνάντηση.

Το 6o Συνέδριο Επιστημονικού Κέντρου Management Νοσοκομείων "Η πρόκληση της εφαρμογής των DRGs. Πως μπορούμε να ελέγξουμε το κόστος χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα" θα διενεργηθεί την Πέμπτη 31 Mαΐου και Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 στην Αίγλη Ζαππείου.

Πιστοί στη Συστημική Προσέγγιση των λειτουργιών του Τομέα Υγείας, θεωρούμε ότι, η αναγκαία αλλαγή στο μηχανισμό χρηματοδότησης των νοσοκομείων, μέσω της εισαγωγής DRGs, πρέπει να εισαχθεί με όρους, που θα διασφαλίσουν τον έλεγχο του κόστους, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το επίπεδο της ποιότητας για τον ασθενή. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι, η οικονομική συγκυρία δεν δικαιολογεί μονομερείς προσεγγίσεις και γι’ αυτό, η σύνθεση της γνώσης και της εμπειρίας των επαγγελματιών της πρώτης γραμμής, για την εφαρμογή του νέου συστήματος, είναι επιβεβλημένη.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και να συμβάλετε με τη γνώμη σας στην επιστημονική συζήτηση.

Τα πεδία που θα συζητηθούν είναι:

• Το ορθολογικό πλαίσιο ανάπτυξης συστήματος χρηματοδότησης, μέσω DRGs
• Ο σχεδιασμός του συστήματος ΚΕΝ, ως σύστημα DRGs
• Η καινοτομία και η ποιότητα υλικών και φαρμάκων εντός των ΚΕΝ
• Η άσκηση της Ιατρικής και του Κλινικού Έργου, εντός του νέου πλαισίου
• Τα πρακτικά ζητήματα στο σχεδιασμό, στον προϋπολογισμό, στη διαχείριση
• Τι μπορούμε να μάθουμε από την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Πηγή 

http://www.ekmn.gr/index-gr.htm