8/5/12

Δελτίο Τύπου της ΠΕΦΝΙ για μη εφαρμογή της Εγκυκλίου 45110/30-4-12 χωρίς υλοποίηση της δέσμευσης απο τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων


Στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο με αφορμή την εγκύκλιο 45110/30-4-12 του Γ.Γ. του ΥΥΚΑ, το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ – Ένωσης επισημαίνει ότι η αναφερόμενη εγκύκλιος παρουσιάζει πολλές ασάφειες και περιέχει θέματα που αφορούν κυρίως τις Διοικήσεις των νοσοκομείων [προϋπολογισμός, μητρώο δεσμεύσεων, ηλεκτρονική συνταγογράφηση] με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται απο Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, ενώ παράλληλα οι λιγοστοί νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, αν και θέλουν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην τρέχουσα κατάσταση.

Βρισκόμαστε ανάμεσα σε Συμπληγάδες πέτρες, τονίζεται στο Δελτίο Τύπου: Από τη μια μεριά υπάρχουν οι ασθενείς που πρέπει να εξυπηρετήσουμε και απο την άλλη υπάρχει ο καταιγιασμός εγκυκλίων που καλούμεθα να υλοποιήσουμε.

Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ -¨Ενωσης καλεί τα μέλη της : Να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή των διαφόρων εγκυκλίων και οδηγιών χωρίς υλοποίηση της δέσμευσης απο τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Το Δελτίο Τύπου μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Πηγή

ΠΕΦΝΙ