20/2/12

Ενημέρωση της βάσης δεδομένων του Παρατηρητηρίου Τιμών με τιμές νοσοκομειακών φαρμάκων


Στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων) αναρτήθηκε επιστολή του ΔΣ με την οποία απαντά σε επιστολή της ΕΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας).

Η ΕΠΥ στην επιστολή της προς τους Διοικητές των ΥΠΕ (η επιστολή είναι ΕΔΩ) ζητούσε να ενημερώνεται η βάση δεδομένων του Παρατηρητηρίου Τιμών με τις επιτευχθείσες τιμές, ποσότητες και κωδικούς των φαρμάκων που έχουν επιτευχθεί με οποιοδήποτε τρόπο από τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, σχετιζόμενες με την ποσότητα και τον χαρακτήρα του Νοσοκομείου !!!

Στην απαντητική επιστολή του το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί με τις ενέργειες τους προσπάθησαν και συνέβαλαν ουσιαστικά στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Διαγωνισμοί της Ε.Π.Υ που έγιναν με σημαντικό αριθμό δραστικών ουσιών έχουν ολοκληρωθεί από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών, εντούτοις μέχρι σήμερα καθυστερούν – λόγω ενστάσεων – να μπουν σε εφαρμογή οι συμβάσεις των κατακυρωμένων φαρμάκων που έχουν πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια εξοικονόμησης πόρων στα νοσοκομεία. Καταλήγοντας στην επιστολή σημειώνεται ότι δεν είναι σωστό, νόμοι που αλλάζουν τη ζωή όλων των Ελλήνων προς το χειρότερο να υπογράφονται σε ένα απόγευμα και οι διαγωνισμοί για την μείωση των τιμών των φαρμάκων που επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων προς το καλύτερο να μην υπογράφονται ούτε σε 10 μήνες.

Όλη η επιστολή της ΠΕΦΝΙ είναι ΕΔΩ.

Πηγή

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.