21/1/12

Κοινωνικό Φαρμακείο και στα Χανιά


Στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" δημοσιεύθηκε άρθρο σύμφωνα με το οποίο ξεκινάει και στα Χανιά η λειτουργία "Κοινωνικού Φαρμακείου".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς θα παρέχει δωρεάν το Κοινωνικό Φαρμακείο, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία των Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Χανίων και τη διάθεση του χώρου από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Τα φάρμακα θα διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή και το φαρμακευτικό υλικό θα συγκεντρώνεται από προσφορές πολιτών -οι οποίοι θα δίνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται οι ίδιοι- ενώ κάποια απαραίτητα φάρμακα θα αγοράζονται με χρήματα που θα προσφέρονται στο κοινωνικό φαρμακείο από ιδιώτες και φορείς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι των φορέων, που πήραν την πρωτοβουλία για την ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, τονίστηκε η αναγκαιότητα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία να υπάρξει αλληλεγγύη και να στηριχθούν ιδιαίτερα οι ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα" μπορείτε να διαβάσετε τι είπαν στις εισηγήσεις τους στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Μιλτιάδης Καστανάκης, ο πρόεδρος Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν. Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου Χανίων
Το "Κοινωνικό Φαρμακείο" θα είναι ανοιχτό για το κοινό:
  • κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι και 
  • κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. 
Περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου 2821092429.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα ΕΔΩ.


Πηγή 

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, Συντάκτης δημοσιογράφος: Δημήτρης Μαριδάκης