12/1/12

Παραιτήθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου



Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Ρόδου η παραίτηση του κ. Μιχάλη Κόκκινου από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Στο θέμα της παραίτησης του Διοικητή αναφέρεται εκτενές άρθρο της εφημερίδας "Πρόοδος" στο οποίο, μεταξύ άλλων τονίζεται:

"Χθες στις 10:30 το πρωί ο κ. Κόκκινος υπέβαλλε γραπτώς την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και στις 12 το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο κατάμεστο από γιατρούς και εργαζομένους αμφιθέατρο του Νοσοκομείου όπου αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Φανερά συγκινημένος ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε την παραίτησή του πράξη ευθύνης και συνείδησης που την επιβάλλει όπως είπε η προσωπική του αξιοπρέπεια και είναι οριστική και αμετάκλητη. Έχοντας την αμέριστη όπως φάνηκε χθες στήριξη και συμπαράσταση των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Ρόδου ο κ. Κόκκινος έδωσε μάχη και αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του και κυρίως για την στελέχωση του με μόνιμο και εποχιακό προσωπικό. Άλλωστε για αυτό την αγώνα που έδωσε και για το γεγονός ότι ουδέποτε έκρυψε τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας , αν και ήταν διορισμένος, κατηγορήθηκε ότι είναι συνδικαλιστής διοικητής. Τον χαρακτηρισμό αυτό όπως είπε χθες τον αποδέχεται καθώς θεωρεί ότι είναι τίτλος τιμής.

Η υποβολή της παραίτησής τους ίσως και να ήταν μονόδρομος για τον ίδιο καθώς αντιλαμβανόταν ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε λύση δεν βρισκόταν για την στελέχωση του έστω και με εποχιακό προσωπικό. Η κίνηση του αυτή όπως είπε ήταν μια κίνηση αγωνίας για να αναδείξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα απέχει από κάθε πράξη και ενέργεια που θα έχει σχέση με τη διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και πρόθεση του είναι να επιστρέψει στην μαχόμενη δικηγορία.

O κ. Κόκκινος καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους γιατρούς και εργαζομένους μόλις ολοκλήρωσε την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ενώ τους ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν και τις προσπάθειες που καταβάλουν σε καθημερινή βάση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

Να σημειωθεί ότι την παραίτηση του υπέβαλλε χθες και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γιάννης Δασκαλάκης ο οποίος παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου του κ. Κόκκινου τονίζοντας ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις απόψεις που εξέφρασε και έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση του οποιαδήποτε. "
...

Όλο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και άρθρο της εφημερίδας "Η Ροδιακή" το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Πηγές

ΠΡΟΟΔΟΣ

ΡΟΔΙΑΚΗ